Brett Crackerson

iksx@lupiga.com

24. rujna 2002.

Brett Crackerson

Da svaka estradna zvijezda koja drži do sebe mora imati narko - past, znali smo. Da je slična priča i s Brettom Andersonom, nismo se iznenadili. razlog zašto prenosimo njegovu posljednju ispovijed jest izlazak novog albuma i turneja. Pa kome se posreći da ih vidi uživo... Neka se javi.

Nepreglednom nizu estradnih narkomana svaki dan se pridruži poneko novo ime. A, opet, svaki dan jedno ime ode s liste. U vječna lovišta.
Jedna od posljednjih ispovijedi u stilu "bio sam loš, ali sam shvatio, pa sada to dijelim..." je izjava Bretta Andersona, androgenog glasa Suedea.
Anderson je priznao kako je cijelu "vječnost" bio ovisan o cracku. Kako kaže, počeo je s kokainom, ali mu nije bio dovoljan. Slučajno, ili ne, ali njegova ispovijed dana je u jednom od intervjua kojim najavljuje novi albuma Suedea "A new morning" koji bi se tebao pojaviti na policama posljednjeg dana rujna.
Prošlog tjedna Suede je kao najavu predstojećeg albuma izdao singl "Positivity".
Sredinom listopada momci kreću na turneju. Koncerti u listopadu su već rasprodani, a ionako nisu u blizini. Oni koji ih žele poslušati uživo, imat će za to priliku 22. studenog u Munchenu, 23. studenog u Milanu i dan poslije u Riminiju. Ostali datumi su raspoređeni širom Britanije, Francuske, Skandinavije i sjeverne Njemačke. A nama ostaje da trudom marljivih promotora do tada uživamo u ZZ Topu i sličnim "atrakcijama".