Doorsi na turneji

Vuk

14. ožujka 2002.

Doorsi na turneji

Doorsi su bili jedna od legendarnih skupina 60-ih godina. Prepoznatljivi su po stvarima "Break On Through", "Light My Fire", "Riders on the Storm" i "The End", te po karizmatičnom pjevaču Jimu Morrisonu i njegovim psihodeličnim tekstovima. Više od 30 godina nakon Jimove smrti preživjeli članovi benda ponovo su se okupili s namjerom da naprave turneju
Morrisonovu vokalnu poziciju na turneji po SAD-u i Europi trebao bi popuniti frontman britanske grupe The Cult, Ian Astbury, a pratit će ga klavijaturist Ray Manzarek i gitarist Robby Krieger, dok bubnjar John Densmore još nije siguran zbog zdravstvenih problema. Upravo su ta tri člana radila i na novom albumu prvom nakon 1972. godine. Nedavno su snimili i kompilaciju nazvanu "Stoned Immaculate" na kojoj surađuju sa Boom Diddleyjem, Marilynom Mansonom, bendovima Creed i Aerosmith.
Turneja počinje u rujnu u Kaliforniji i to će biti treće pojavljivanje benda od njihova raspada 1973., a trebala potrajati do 2003. kad grupa odlazi u studio na snimanje novog albuma. Sumnjalo se da će skupina nastupati zajedno nakon što je klavijaturist Manzarek objavio autobiografiju "Light My Fire: My Life with The Doors", koji je inače autor dotičnog hita.
Ovo jest poslastica za sve poklonike benda, no gotovo je nemoguće nadoknaditi karizmu i glas preminuloga Morrisona. Punim imenom James Douglas Morrison rođen je u prosincu 1943. na Floridi., samotnjak, ljubitelj Beach Boysa, Sinatre i Elvisa, konjskih utrka i droge u većim količinama. Umro je, kako službeno izvješće kaže, od srčanog udara u Parizu 1971. godine. Grupa je nastavila s radom te je od tada objavila dva albuma na kojima je kao pjevač nastupio Manzarek. Ako ste fan u potrazi za još informacija i dobrih slika o Doorsima posjetite www.thedoors.com .