Brandon teško stradao na auto utrci

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Brandon teško stradao na auto utrci

Poznati Brandon Walsh iz televizijske serije Beverly Hills 90210, ili svojim pravim imenom Jason Priestley , jučer je vozeći svoj bolid teško stradao na treningu profesionalne auto utrke na Kentucky Speedwayu. Za sada informacije iz medicinskog centra u Kentuckyju govore kako je Jason u teškom stanju s ozljedom kralježnice, glave i frakturom obaju stopala.
Pravim imenom Jason Priestley, ali većini poznat kao Brandon Walsh tinejdžer s uvijek ispravnim visokomoralnim stavovima. Mnogima je upravo on bio najpozitivniji lik popularne američke serije "Beverly Hills 90210". Jedan od hobija ovog 32-godišnjeg Kanađanina pretvorio se gotovo u profesiju, a to su auto utrke. Trenirajući za profesionalnu utrku Kentucky 100, Jasonu se jučer u 8.42 AM po tamošnjem vremenu, dogodila teška nesreća kada je njegov bolid (vidi sliku!) pri velikoj brzini udario u zid. Nakon nesreće prevezen je helikopterom u medicinski centar sveučilišta u Kentuckyju, gdje su mu ustanovljene teške ozljede kralježnice, glave i prijelom obaju stopala. Usprkos ovim po život opasnim ozljedama, Jason je pri svijesti i u stabilnom stanju.

Jason je ove godine krenuo s odličnim rezultatima u auto utrkama iz serije IRL, a njegov najbolji plasman u dosadašnje tri utrke je drugo mjesto na Kansas Speedwayu. Inače u utrkama je još od 1991. godine, kada je započeo s natjecanjima u nekim slabijim kategorijama. Za ovu utrku se kvalificirao izvrsnom vožnjom, prilikom koje je dostigao brzinu od 290 km/h. Već prije je Jason bio sudionikom prometnih nezgoda. Jednom je prilikom svojim porscheom pod utjecajem alkohola završio u telefonskom stupu. Rezultat: totalna šteta na porscheu, slomljeno rame njegovog prijatelja i Jason bez ozljeda. Tada je dobio kaznu od tri godine uvjetno, tek nakon što se obvezao da će posjetiti ustanovu za liječenje od alkohola i droga. Ove godine je imao i prometnu na utrci brzim gliserima, ali i tada je prošao bez ozlijede.