Auto čini hebača

Božidar Alajbegović

29. svibnja 2004.

Auto čini hebača

Istraživanje u Njemačkoj provedeno na više od 2 000 vozača oba spola i različite dobi pokazuje kako se ona poznata stara "odijelo ne čini čovjeka" danas slobodno može nadopuniti sa "ali brz auto čini hebača". Dakle, želite li saznati koje marke automobila voze vozači(ce) koje se najviše "troše" izvan braka, nema vam druge nego da kliknete na
Da su vozači Porschea najmanje vjerni u bračnim i ljubavnim vezama mogli smo i pretpostavljati, a sada je to i potvrđeno istraživanjem koje je na uzorku od 2253 njemačkih vozača i vozačica starih od 20 do 50 godina proveo institut Gewis iz Hamburga.

Rezultati rečenog istraživanja kažu kako je čak 49 % muških ispitanika koji voze Porschea u anketi priznalo bračnu nevjeru, dok ih vlasnici BMW-a u stopu prate (46 % preljubnika).

No, da ne bude zabune, ni njemačke pripadnice nježnijeg spola sa vozačkom u džepu nisu ništa manje sklone preljubu. Međutim, ono što ih razlikuje od muškića je izbor limenog ljubimca, a ponajmanje pouzdanim bračnim partnericama (41 % nevjernih) ispostavljaju se vlasnice vozila sa Audijeve 4 prepoznatljive kružnice na haubi.

Živite li u Njemačkoj, a strahujete od preljuba, nema vam druge nego bariti vlasnike Opel-Vauxhall automobila, jer rezultati ovog istraživanja upravo njih navode kao najmanje sklone švindlanjima (31 % muškaraca i 28 % žena koje voze te marke automobila u anketi je priznalo preljub).

Rezultati istraživanja objavljeni su u zadnjem broju njemačkog izdanja auto-magazina Men's Car,  a zaključak koji se nameće glasio bi otprilike - što dublji džep, to manja vjernost u ljubavi ...