ARHIVSKI RAZGOVOR - RAMBO AMADEUS: Pazite kako ovo montirate da se poslije ne bi svi 'vatali za glavu

J. Kovačević

4. ožujka 2016.

ARHIVSKI RAZGOVOR - RAMBO AMADEUS: Pazite kako ovo montirate da se poslije ne bi svi 'vatali za glavu

Ramba Amadeusa nema potrebe previše predstavljati. Svjetski mega car desetljećima nas uveseljava, ne samo svojom glazbom, već i uvijek kontroverznim izjavama "bez dlake na jeziku".

Jedan od njegovih najzanimljivijih intervjua je ovaj s početka '90-ih, gdje tada 31-godišnji Rambo za emisiju RTS-a "Rokumenti" priča o svojoj karijeri i životu.

SVJETSKI MEGA CAR – RAMBO AMADEUS: Šta sad serete? Jeste li svi jednoglasno glasali za kapitalizam i nacionalizam?

„Mislim da zauzimam veoma značajno mjesto i da sam jedan od stupova balkanske kulture što će se ispostaviti od danas do sto godina. Nadam se da će omladina 2122. godine u čitankama moći da se sretne s mojim likom i djelom dok mene budu jeli crvi“, kaže Rambo na početku svog monologa u kojem je s gledateljima podijelio svoja razmišljanja o rock'n'rollu, Johnnyju Štuliću, glazbenim utjecajima dajući i odgovor na ključno pitanje - zašto se uopće počeo baviti glazbom.

Rambo Amadeus
Dvadesetak godina kasnije Rambo pred Lupiginim objektivom (FOTO: Lupiga.Com)

„Prija mi da se pravim budala, a kad malo bolje razmislim vidim da sam suštinski ustvari budala, da se iskreno zapravo ponašam“, objašnjava Rambo, pravim imenom Antonije Pušić.

Niz zanimljivih i duhovitih zapažanja u ovom polusatnom intervjuu oduševit će sve Rambove fanove, a i one koji ga nešto manje vole, neće ostaviti ravnodušnim. Od toga zašto Bijelo dugme nije r'n'r do toga koliko mu se rastom popularnosti popravio seksualni život. 

„Kada god naletim na nekog uspješnog ludaka, vidim da za njega vrijede isti anarhistični zakoni kao i za mene. Kao, sve u životu pogrešno i kad namjerno napraviš nešto pogrešno, to donosi fenomenalne rezultate“, sažeo je Rambo svoju životnu filozofiju. Odlazeći s razgovora poručio je novinaru i snimatelju da kažu "režiseru" da kod monitranja izbaci sve "gluposti" koje je izgovorio da se poslije svi ne bi 'vatali za glavu. "Režiser" ga, čini se, nije previše poslušao.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: YouTube/screenshot