OBMANE UNIFORMIRANIH PROSVJEDNIKA: Policajac kojeg su šatoraši nazvali rehabilitiranim četnikom 1991. imao 3 godine

MUP/ Lupiga

9. lipnja 2015.

OBMANE UNIFORMIRANIH PROSVJEDNIKA: Policajac kojeg su šatoraši nazvali rehabilitiranim četnikom 1991. imao 3 godine

Ministarstvo unutarnjih poslova reagiralo je opsežnim priopćenjem na navode da su za vrijeme prosvjeda ratnih veterana na Markovu trgu prekoračili uporabu sile, demantirajući da su bili "oni koji batinaju invalide i žene“, odnosno oni koji „jurišaju na crkvu“, kako su ih prosvjednici naknadno okarakterizirali. U priopćenju su se, među ostalim, osvrnuli i na prozivke da su među oklopljenim policajcima bili i "rehabilitirani četnici", odnosno "rehabilitirani SAO Krajina milicajci", naime "mrzitelji branitelja". 

"Istine radi, u Interventnoj jedinici policije PU vukovarsko-srijemske nema osoba aboliranih temeljem Zakona o općem oprostu iz 1996. godine (NN 80/96)", stoji u priopćenju, u kojem se dodaje kako je Stjepan Ursa, koji je prokazan kao rehabilitirani četnik 1991. godine imao tek tri godine!

"Na fotografiji se nalazi Stjepan Ursa, policijski službenik iz srca naše Slavonije, strastveni sportaš i uzorni policijski službenik za kojeg kolege i rukovoditelji imaju samo riječi hvale", ističu iz MUP-a, te dodaju kako njegova obitelj oplakuje svoje stradale u Domovinskom ratu i još uvijek traga za nestalima, podsjećajući i da je sin dragovoljca i hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.  

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina