IZOPAČENI UM VELIMIRA BUJANECA: Kako mali ustaša vidi silovanje

Lupiga.Com

27. siječnja 2016.

IZOPAČENI UM VELIMIRA BUJANECA: Kako mali ustaša vidi silovanje

Književnica Ivana Simić Bodrožić na portalu voxfeminae.net upozorila je na zaista neviđen barbarizam u režiji Velimira Bujanca, bića hrvatske nacionalnosti koje se devedesetih godina minulog stoljeća isticalo pronacističkim i proustaškim stavovima, da bi 2016. godine biće osjetilo da je ponovno kucnulo njegovih pet minuta. Prije dva dana, predvodeći prosvjed protiv Agencije za elektroničke medije, Bujanec je predsjednici tog vijeća, uglednoj novinarki Mirjani Rakić, poklonio šajkaču, dodajući pritom da je kapu dobio od jedne silovane žene iz Vukovara. Želeći poniziti i kao neprijatelja prokazati Mirjanu Rakić, Velimir je Bujanec pljunuo na dostojanstvo svih žrtava silovanja.  

Ivana Simić Bodrožić za voxfeminae.net o tome piše:

"'Prvo silovanje dogodilo se tijekom noći, kada su zatvorski čuvari pustili u moju prostoriju četiri zatvorenika osuđena za razna kaznena djela. Ta su se silovanja odvijala svaku noć. U logoru sam provela devet mjeseci i zatrudnjela te sam u šestom mjesecu trudnoće rodila na podu ćelije. Silovali su me cijelo vrijeme trudnoće… Sjećam se da su čuvari ušli i pokupili nedonošče.'

- a onda, kad je sve bilo gotovo, spazila sam šajkaču koja je jednom četniku pala s glave i odlučila je uzeti kao suvenir. Svo vrijeme sam je čuvala pod prljavim madracem u logoru kako bih je jednog dana poklonila Velimiru Bujnacu jer sam znala da će mu trebati.

(FOTO: arhiva)

Svjedočanstva žrtava preuzeta su iz knjige Sunčica nazvane po osmomjesečnoj bebi iz prvog iskaza, koja sadrži simboličnih 14 svjedočanstava žena i jednog muškarca o ratnom zločinu o kojem godinama nitko nije progovarao.

DODATAK O ŠAJKAČI KOJA JE PALA S GLAVE SILOVATELJA, A POTOM JU JE ŽRTVA UZELA I ČUVALA, PRETPOSTAVLJATE, IZMIŠLJEN JE. OVDJE STOJI KAO INTERPRETACIJA SILOVANJA U RATU (ŠTO ŽENA PRVO NAPRAVI KAD JE MUŠKARAC SILUJE - UZME NEŠTO ZA USPOMENU) OD STRANE IZOPAČENOG UMA VELIMIRA BUJANCA KOJI SE TOBOŽE BORI ZA DOSTOJANSTVO HRVATSKIH BRANITELJA, ŽRTAVA I ŽENA SILOVANIH U RATU.

Može li u bilo kojem svemiru, bilo kojeg svijeta, bilo tko s imalo zdravog razuma zamisliti da je silovana žena kao suvenir uzela kapu svog silovatelja. Može li itko normalan takvo što izgovoriti. Odgovor je suvišan. Ali u ovoj našoj stvarnosti posve je zamislivo da Velimir Bujanec, osoba bez imalo svijesti i savjesti, lišen elementarne empatije, još jedanput pred kamerama iste te žrtve siluje i ponižava uzimajući u zapjenjena usta njemu nezamislivu patnju i traumu žrtava rata kako bi se borio za svoje fašističke ciljeve...

Tekst u cijelosti pročitajte na portalu voxfeminae.net

Lupiga.Com