ZA VRIJEME EPIDEMIJE ZAGREB DOBIO SJAJNE MURALE: „Drage smo volje prekrili par kukastih križeva“

I.F.

28. travnja 2020.

ZA VRIJEME EPIDEMIJE ZAGREB DOBIO SJAJNE MURALE: „Drage smo volje prekrili par kukastih križeva“

Život se tek stidljivo počeo vraćati u središte Zagreba tako da su tek rijetki mogli vidjeti kako je park Opatovina ovih dana promijenio svoje lice. Na istočnom zidu ove gradske oaze zelenila proteklih dana četvero je umjetnika, uz slavni mural Gulivera, naslikalo nove sjajne murale.

Na inicijativu umjetničkog projekta Art park, Marin Remić („Smellly Feet“), Erol Sjajni, Boris Bare i Tihomir Krklec („Afrika“) uzeli su sprejeve i kistove u ruke te odradili posao.

ODA GRAFITERIMA: Gradovi kao muzeji umjetnosti na otvorenom

DUŠA SARAJEVA: U čast Davorinu Popoviću "osvanuo" golemi mural

INTERVENCIJE U REMETINCU: Novo ruho dobio i zagrebački zatvor

„Kako je cijela kulturna scena ugašena, a mi smo ostali bez poslova i s viškom materijala u rukama, odlučili smo s puno entuzijazama oslikati i urediti park Opatovina. Željeli smo unijeti barem malo boje i veselja u svakodnevicu našeg ranjenoga grada”, kaže Boris Bare, jedan od četvorke koja potpisuje nove radove. A nazvali su ih ovako: „I park je nekome doma”, „Zagreb Flowers of Life”, „No Pasa Nada” i „Onaj dan kada je tigar pao preko vulkana”.

„Bare legenda nas je okupio kako bismo uredili zidove u centru grada koji nisu ličili na ništa. Drage smo volje prekrili par kukastih križeva. Također, nemam priliku često crtati velike zidove pa je ovo bio pravi gušt”, dodao je Marin Remić. Kako su murali ispali pogledajte na fotografijama Ernesta Mazarekića.

Inače, umjetnički projekt Art park pokrenut je prije četiri godine s namjerom revitalizacije gradskih parkova uz pomoć umjetnosti. Prvo je krenulo s parkićem kod Tomićeve ulice, potom se priča proširila, prvo na park na Martinovki, a onda i na Ribnjak.