Zlato, zlato!!!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Zlato, zlato!!!

Janica Kostelić je osvojila zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji. To je prva hrvatska medalja u Povijesti Zimskih olimpijskih igara. Srebro je osvojila Austrijanka Renate Goetschl s ukupnim zaostatkom od 1,49 sekunda, dok je Nijemica Martina Ertl na trećem mjestu, za Janicom zaostajala za 1,89 sekunda. Janica je izjavila kako je presretna i još uvijek ne vjeruje da je sve to istina. Zanimljivo je kako je za dodjelu medalja u ženskoj kombinaciji iz MOO-a, izabran nitko drugi, nego Antun Vrdoljak.
Ipak sam se nakon gledanja TV-a, ja prvi dočepao compa, tako da imam ekskluzivno pravo objaviti da je Janica Kostelić osvojila zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji. Cura se opet vratila među najveće i to baš onda kada je trebalo i donijela Hrvatskoj prvu medalju u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Hrvatska je na taj način postala četrnaesta zemlja koja se može pohvaliti osvojenim zlatom na ovim Igrama.
Srebro je osvojila Austrijanka Renate Goetschl s ukupnim zaostatkom od 1,49 sekunda, dok je Nijemica Martina Ertl na trećem mjestu, za Janicom zaostajala za 1,89 sekunda. U dvije slalomske vožnje Janica je imala najbrže vrijeme, dok je u spustu bila izvrsna, nikad bolja treća.
Janica je izjavila kako je presretna i još uvijek ne vjeruje da je sve to istina. Također je čula kako se u Hrvatskoj zbog nepoznavanja pravila kombinacije slavilo već nakon druge vožnje slaloma. Druge dvije osvajačice medalja su pak izjavile kako su prezadovoljne svojim uspjehom. Ipak, medalja je medalja!
Čini se da je gospodin Gips sve izvrsno tempirao, tako da su obiteljski dvanaestogodišnji planovi o utimanju medalje, ispunjeni. Ostaje nam da vidimo da li je tako dobro tempirao i formu svoga drugog dijeteta.
Zanimljivo je kako je za dodjelu medalja u ženskoj kombinaciji iz MOO-a, izabran nitko drugi, nego Antun Vrdoljak koji se pohvalio kako će za tu prigodu obući smoking i lakirane cipele, jer nije red da Janici dodjeljuje medalju u gojzericama i kaputu. Je li to znači da bi nekima drugima takav dodijelio tu istu medalju?
Bilo kako bilo staza tipično američki nazvana "Divlja ruža", će nam dugo ostati u sjećanju, a priliku da nam opet donese slavlja imati ćemo već u nedjelju kad se vozi ženski superveleslalom.