Zagrebački metalci Inciter pobijedili na muzičkom toboganu

Mladen Barbarić

13. travnja 2007.

Zagrebački metalci Inciter pobijedili na muzičkom toboganu

Nakon tri sata programa na prvom godišnjem okupljanju neafirmiranih bendova u organizaciji NETOPOLIS.hr u Aquariusu, vrijedne nagrade, slava i groupie djevojke pripale su sljedećim bendovima. Treća nagrada i hiljadu kuna - Heroina, druga nagrada i tri hiljade kuna - Skretničari, a deset dana studijske svirke, za snimanje demo materijala, od stručnog žirija i prijatelja iz publike dobili su zagrebački metalci iz grupe Inciter

Pred 700-injak (slovima: sedamstotinjak) privrženika svježeg, do sada ne čuvenog i ne izdatog zvuka, u četvrtak je oko devet sati otpočeo muzički tobogan, ili službeno - 1. festival neafirmiranih bendova Nečuveno Vol. 1. Publiku su kroz manifestaciju maestralno vodili Ivanka Mazurkijević i Krešimir Mišak, a sve je otpočelo diskvalifikacijom velikogoričkog benda Gatuzo. U pitanju nije bila doping afera ili podmićivanje žirija već najveći uspjeh u karijeri rok dua koji je nedavno potpisao ugovor s Dancing Bearom čime je kompromitirao status neafirmiranog demo benda.


Zvijezde večeri - Ivanka i Krešimir

Nakon uvodnog nastupa Gatuza koji su bili van konkurencije na stage, stejdž i pozornicu prvi su okupirali Skretničari. Žestoki zvuk (pra)starih pankera zagrijao je publiku i žiri priskrbivši si tri hiljade kuna vrijednu opremu. Nakon njih nastupio je i jedini metal bend Inciter koji je na gitarijadu uspio privući najviše prijatelja čijoj vjernosti po mojoj procjeni i duguju glavnu nagradu - desetodnevno snimanje demo materijala. Treća nagrada vrijedna tisuću kuna prevedenih u opremu pripala je Heroini čiji pjevač imidžom (a Viktorija Bekem je upozorila kako je imidž sve) neodoljivo nalik na Nika Kejva dok je ovaj još imao kose na tjemenu.


Pobjednici - zagrebački Inciter

Od ostalih bendova treba naglasiti Sheitanse iz Županje čiji se zvuk najlakše može opisati kao Bajaga u Partibrejkersima kojima su besramno pokrali i ritmove i rifove. U dobrom sjećanju ostat će samoborski bend Pars Petrosa koji je raznolikošću zvukova dobio sasvim solidan aplauz, no vjerni metalci ipak su odlučili biti vjerni metalci. Pauzu za glasanje "ubila" je virovitička Vatra čiji je angažman, sudeći po publici, bio pravi pogodak. Zlobnici bi rekli, najbolji demo bend večeri.


Vatra - ponajbolji bend večeri, ali izvan konkurencije

Elem, nakon Vatre krenula je i podjela nagrada tijekom koje se pankeri Skretničari nisu mogli suzdržati od jebavanja majke publici. Krešimir Mišak ljubazno je primijetio kako taj infantilni pristup na pankerskom jeziku zapravo znači "hvala vam lijepa". Da je uz ljupku Ivanku prava zvijezda večeri zapravo bio neponovljivi Mišak svjedoči i kratki intervju s Inciterom na njihovom metal jeziku. Groaaar. U nastavku pogledajte još nekoliko fotografija koje je snimio naš Rega ...

 


Frontmen Heroine podsjećao je na Nicka Cavea

 


Vjerna metalska publika - glasačko tijelo

 


Samoborci - Pars Petrosa

 


Sheitans - Bajaga u Partibrejkersima

 


Druga nagrada- Skretničari