Zadnja djevojka 007 je Barbie

Ivor Car

18. listopada 2002.

Zadnja djevojka 007 je Barbie

Ova Lupigina novica ili bolje rečeno (ne)zanimljivost dolazi iz svijeta biznisa i pokazuje nam kako nekad slavni mogu zarađivati na također nekad slavnima. Ovaj put riječ je o najpoznatijoj svjetskoj lutki svih vremena, legendarnoj Barbie, koja je postala posljednja djevojka najslavnijeg tajnog agenta svih vremena, Jamesa Bonda.
Tvrtka poznatog imena Mattel Inc. svijetu je darovala neobičan poklon povodom 40-godišnjice više-manje uspješnog filmskog serijala o tajnom agentu Jamesu Bondu. Naime, Mattel je pustio u prodaju set lutaka po cijeni od 75 američkih dolara. U tom "pojeftinom" setu nalazi se barbika u ulozi Bondove djevojke uz svoga vjernog pratioca Kena, koji se ovaj put pojavljuje kao zgodni tajni agent. Pretpostavljate i kako su marketinški stručnjaci nazvali ovaj set, jednostavno "007".
Za one kojima ova kratka (ne)zanimljivost budi lijepa sjećanja na djetinjstvo, reći ćemo kako je Barbie obučena u zlatnu večernju haljinu s crvenim šalom. Budući je djevojka slavnog 007, jasno je kako mora posjedovati i nešto od opreme koja bi ukazivala na njenu povezanost s tajnim agentom, pa tako ona uz nogu ima pričvršćeni mali telefončić. S druge strane Ken nosi crno odjelo, što je i zaštitini znak agenta 007, a važnost njegovog posla odaje aktovka koju Ken spremno nosi sa sobom gdje god krenuo.