Još jedan Moore!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Još jedan Moore!

Čini se kako postoji mogućnost da dobijemo novoga Jamesa Bonda, u liku sina Rogera Moora. Za sina je probao urgirati slavni otac, no samo će vrijeme pokazati da li je stvarno uspio nešto srediti.
Sjećam se pet različitih James Bondova. Red kojim ću ih nabrajati je ujedno i red uspješnosti pojedinog glumca. Na prvom mjestu je Sean Connery, drugi je Roger Moore, treći Timothy Dalton, četvrti Pierce Brosnan i na kraju malopoznati Georgi Lazenby, koji je uspio odglumiti samo u jednom filmu, kada je Connery probao odbaciti reputaciju agenta, koja ga je pratila. Od svih ovih glumaca najviše je sezona odglumio Roger Moore, čak njih trinaest. Ovaj 75-godišnji Englez postao je UNICEF-ov ambasador i kada ne snima filmove, ne piše knjigu-dnevnik, uglavnom se bavi humanitarnim radom. Već prije desetak godina izjavio je kako želi da njegov sin prvijenac, Geoffrey preuzme ulogu najvećega špijuna svijeta. Za sina tvrdi da je idealno rješenje za tu ulogu.
"Izgleda bolje nego što sam ja u tim godinama izgledao, šarmantan je i zabavan, a što se tiče glume talentiraniji je od mene"-rekao je Roger. Geoffreyu Mooreu je 37 godina i vlasnik je elitnog ugostiteljskog objekta u Londonu, a pomalo i glumi. Do sada je snimio dva ne baš uspješna filma. Pun je samopouzdanja, pa smatra kako je dostojan ove uloge. Rogerova kćer, Deborah Barrymore također je glumica.

No, teško je vjerovati da će filmski producenti Metro-Goldwyn-Mayer studija, uzeti u obzir želje i natuknice, koje im je saopćio nekadašnji agent 007. Pogotovo iz razloga što Brosnan još uvijek glumi Bonda, u novom hitu o tajnom agentu "Die another day".