VELIKI INTERVJU – ZASTUPNIK GRMALJ: „Taj Grbin je tako agresivno sjedio i još drsko gledao ravno u oči“

Đurđa Knežević

18. prosinca 2021.

VELIKI INTERVJU – ZASTUPNIK GRMALJ: „Taj Grbin je tako agresivno sjedio i još drsko gledao ravno u oči“

Nakon ovotjednih burnih događaja donosimo vam veliki intervju sa gospodinom Grmaljom iz stranke Brvno u povodu napada na njihovu stranku.

Gospodine zastupniče Grmalj, tko vas je napao?

- Oni.

Tko su oni?

- Neprijatelji svega hrvatskog.

Tko točno?

- Udbaši, partizani, jugonostalgičari, uhljebi … Ima ih još, sve perverznjaci, ako me razumijete, ne mogu sve navesti, ona izdajnička Strenja bi me napala, ne bih se čudio da je i ona lezba. Samo da ne mislite da imam nešto protiv, samo mi je to sve skupa nekako povezano. Ako me razumijete.

Koliko dakle, tih neprijatelj koji mrze sve Hrvatsko, sve skupa zajedno ima?

- Nema ih puno, ali su glasni.

Koliko vas ima?

- Mi smo narod.

Dobro, ako ste vi narod, koliko onda njih ima, ima li ih uopće s obzirom da narod uključuje sve?

- Oni su odnarođena manjina. To znači da oni u stvari i nisu narod, a ima tamo i Srba, koji sigurno nisu naš narod, i još kojekakvih...

Znači li to da ste vi većina?

- Mi kao stranka nismo većina, ali budući da predstavljamo narod, mi smo većina.

Znači li to da manjina zapravo predstavlja većinu?

- Da. Sasvim precizno to znači da smo mi od većine izabrana manjina koja će većinu zastupati nasuprot manjini koju je narod izabrao kao većinu. To vam je parlamentarizam, oprostite, saboritizam.

Kako to znate, što vas čini sigurnim u tom stavu?

- Mi razgovaramo svaki dan s narodom.

Kako to uspijevate?

- Osobnim kontaktima, telefonski, internetom, preko ambona.

Pa koliko vam je onda članstvo kad možete kontaktirati s gotovo četiri miliona ljudi?

- Taj podatak o članstvu je klasificiran. Poslovna tajna.

I što vam točno kažu kontaktirani?

- Vi ste naš izbor, spasite Hrvatsku, to je glavno što nam govore, a inače, dobivamo sjajne poruke, evo nekoliko; Grmalju, najbolji si; Bulj je zakon; Raspudićka je naša Vila Velebita; Raspudiću Nino, satri ih na fino, pa ćeš dobit novaca za kino!; Nisam se cijepio!; More, stina i maslina, to je naša medicina; Mene su zadnji put cijepili u komunizmu, pod prisilom, nikad više, nema povratka u mrak! … i slično.

Vratimo se na početak. Kako su vas napali?

- Isprva verbalno, potom i fizički.

Što su vam rekli, kako je tekao verbalni napad?

- Isprava nisu htjeli prihvatiti naše ideje. Sve smo im objasnili i, normalno, očekivali da shvate i da nas podrže. Kad nije išlo, morali smo ih malo verbalno pritisnuti, logičko i svjetonazorski i domoljubno, dakako, pa su nas nazvali ekstremistima i još da parazitiramo na mrtvima.

Izgleda da ste ipak vi, kako kažete, njih „verbalno pritisnuli” ... ništa strašno, tako se razgovara u svim parlamentima svijeta, ne biraju se mnogo riječi, pridjevi i to …

- Ovo nije neki svjetski parlament, ovo je, naučite hrvatski, hrvatski sabor. Sabor, i u njemu bi trebalo birati riječi.

Dobro, kako je onda izgledao fizički napad?

- Čudna se tu stvar dogodila, trebalo bi vidjeti da li je Raspudiću nešto stavljeno u kavu, Miletić upravo rješava tu zagonetku, on se razumije u takve stvari, vidjet ćemo da li je bilo nešto u kavi ili je na djelu bila neka nečastiva sila, svakako, Raspudić je ustao, a da očigledno nije bio ni svjestan što radi, došao je do Grbina koji je agresivno sjedio i još ga i gledao u lice. Raspudić se nagnuo nad njega i nešto mu dobacio, sad me ne pitajte što, možda ga je pozvao na kavu, ili upitao gdje je kupio onaj kratki kaputić, jako mu se sviđa, onaj njegov od Maksine Mare mu je predugačak. Na to je skočila Sabina Glasovac i znakovito uperila ruku prema Raspudićevom licu, mislim da je pokazala sotonistički znak, znate ono, istureni kažiprst i mali prst, kao na sotonističkim rock koncertima, no to su sve, nadam se, kamere zabilježile. Zarežala je vrlo čudnim glasom, kao da nije njezin, kaže, stavi masku, to je po svoj prilici bila sotonska sila, Nino je zbunjen pokorno rekao, „Hoću, stavit ću...“, i još je nešto promrsio, valjda se ispričavao što se uopće tu našao i ne shvaćajući koja ga je sila dovela. Mi smo ostali zgroženi. Nitko se ne pita što se dogodilo s Marinom Miletićem, koji je čelom udario o saborsku klupu i tako ostao neko vrijeme stajati..., sumnjamo, mada nismo vidjeli, da ga je netko gurnuo, tražit ćemo pretraživanje zapisa na video nadzoru i eventualne očevice. Nije dobro, na slijedećem zasjedanju Sabora, upamtite, hrvatskoga sabora, tražit ću da se sabornica prethodno raskuži tamjanom. Vila Velebita, Raspudićka, očigledno je ženskom intuicijom osjetila da nešto ne valja, vrisnula je „Nosite me van!”, no nitko joj nije pomogao. Onaj pokvarenjak Jandroković, škrtari na redarima. Valjda im plaća po komadu izbačenih.

Poštovani zastupniče Grmalj, hvala vam na razgovoru. Imate li za naše čitatelje neku poruku?

- Pa evo ukratko. Papa je izdajica. Zemlja je ravna ploča ali to i nije neka novost. Prodajem maslinovo ulje.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com