VEDRANA RUDAN: Danas ću izaći na cestu, kupiti 0,0008 grama kokaina, uvaliti ga u nos i ući u sve novine

Vjeran Grković

2. travnja 2012.

VEDRANA RUDAN: Danas ću izaći na cestu, kupiti 0,0008 grama kokaina, uvaliti ga u nos i ući u sve novine

'Blago Srbima. Njihov je najveći nacionalni problem da li je neka njihova poznata ženska šmrknula ili nije. Nemaju kriminalaca, ubojica, korumpiranih sudova, odvratnih političara, prodanih novinara, dilera koji rade za policiju', piše Vedrana Rudan u novom postu na svome blogu, u kojem se pozabavila skandalom koji potresa istočne nam susjede. I opet je riječ o žestokom i oštrom štivu. Naime, u Srbiji je zbog kupovine manje količine kokaina uhićena spisateljica Biljana Srbljanović, koja je inače nekoliko dana ranije branila Angelinu Jolie, kada ju je Rudan uzela na zub, a ovaj put Rudan je prokomentirala slučaj svoje kolegice


Biljana Srbljanović (FOTO: Femina.hr)

Dugo nisam bila u Srbiji, preciznije u Beogradu. Nedostaju mi pohane tikvice iz Kluba književnika. Ovih me dana čežnja za tim tikvicama posebno ubija jer se po svim portalima toliko piše o Biljani Srbljanović da to nije normalno.

Ženska je dramska spisateljica, uspješna, pametna, mlada, lijepa. Prvi put u životu vidjela sam je baš na terasi Kluba, gutala sam šumske jagode i ljubomorno buljila u vitko tijelo poznate žene.

Nije čovjeku lako imati godine koje ja imam i voljeti djevojke u ljetnim haljinama.

Ovih sam dana sretna iako sve deblja i sve starija. Srbljanovićka je jednako lijepa, ali… Hvala Bogu ima Boga. Uhvatiše je kako je od nekog dilera, nadam se da po nacionalnosti nije Hrvat, kupila nula cijelih i još nešto grama kokaina.

Jes! Koja je to pokvarena zemlja, ta Srbija?! Tamo šmrka pametna, uspješna i lijepa i mlada spisateljica. Što tek rade neuspješni, stari i ružni?!

Dugo njihovi mediji baš i nisu bili sigurni da li je Srbljanovićka zaista umočila nos ali je ovih dana priznala pa se stanje u Srbiji koliko toliko stabiliziralo.

Blago Srbima. Njihov je najveći nacionalni problem da li je neka njihova poznata ženska šmrnula ili nije. Nemaju kriminalaca, ubojica, korumpiranih sudova, odvratnih političara, prodanih novinara, dilera koji rade za policiju…

Njihovim liječnicima ne pada na pamet analizirati koliko je stotina tisuća ljudi tamo ušmrkalo osiromašeni uran pa danas crkavaju od raka u najstrašnijim mukama a bolnice u raspadanju.

Blažena, blažena zemlja. Ja, građanka Hrvatske vidim oko sebe samo mračne likove koji iz dana u dan iz sata u sat uništavaju sudbinu mene i moje djece. Odavno smo prodani pitaj boga kome.

Gledamo kako ovih dana i Španjolska gori. Shvatili smo poruku. Ako se dignemo na zadnje noge policijski konji kopitima će nam razvaliti glave. Sve naše televizije objavile su snimke iz Španjolske da dobro utvrdimo gradivo.

Znala sam, znala sam još kad je rat počeo. Srbi će proći bolje od nas. Znala sam da će jebeni Srbi imati više sreće. Mi u Lijepoj Našoj crkavamo od gladi, bolesti i beznađa a njima je jedini problem uloviti jednu i jedinu Biljanu kako šmrče.

Srbi, Srbi, blago vama. I ja sam poput Biljane uspješna i ja pišem. Danas ću izaći na cestu, kupiti 0,0008 grama kokaina, uvaliti ga u nos, ući u sve novine, rastegnut će me na svim portalima, snimit za teve.

Baš me briga. Netko mora spasiti Hrvatsku.

Vedrana Rudan

Lupiga.Com via www.rudan.info