Umjesto jela-deterdžent

Ivor Car

24. rujna 2002.

Umjesto jela-deterdžent

Izraelska policija izvijestila je javnost kako će pomno istražiti slučaj u kojemu je život izgubio 91-godišnji starac. Naime, starčev njegovatelj je umjesto tradicionalnog izraelskog obroka starcu poslužio vrstu deterdženta za pranje posuđa. Zabunom ili
Neobična i bizarna smrt zadesila je 91-godišnjeg izraelskog starca. Njegovatelj koji je već pet godina zaposlen kod nemoćnog starca, servirao je starcu jednu vrstu kremastog deterdženta za pranje posuđa umjesto svojevrsnog slanutka, obroka popularnog na Srednjem Istoku. Nakon što je njegovom poslodavcu pozlilo, njegovatelj je pozvao hitnu pomoć. Ipak za nesretnog starca pomoći nije bilo, jer iako je uspio izdržati put do bolnice, dalje nije mogao.
Policiji je njegovatelj izjavio kako nije mogao pročitati sadržaj na posudi deterdženta, budući je on napisan hebrejskim pismom koje ovaj ne razumije, pa je misleći kako je riječ o nekom namazu deterdžent poslužio kao hranu. Policija je obavijestila javnost kako će slučaj istražiti, te utvrditi da li je riječ o kriminalnoj radnji ili tek o nesretnom slučaju.