TRANZICIJSKI SMO PRIVEDENI SVRSI: Umjesto jednostavno i razumljivo, ovako nam govore

Jagoda Kljaić

6. rujna 2012.

TRANZICIJSKI SMO PRIVEDENI SVRSI: Umjesto jednostavno i razumljivo, ovako nam govore

Transparentno smo analizirali zadatosti i elaborirali bonitete, sagledavajući nesagledive mogućnosti dugoročnih rješenja, otežanih nefleksibilnim parametrima, polivalentno iskoordiniranima na svim razinama kohabitacije. Pozicionirani smo u okvir pada EBRD-a, gdje, ratifikacijski gledano, neprikosnoveni totalitarizam predstavlja ugrozu za nas, stoga nam je nužan monitoring. Nitko nije izgovorio ove rečenice, ali jest neke njihove dijelove. Riječi nisu uzete iz konteksta stručnoga savjetovanja ili specijaliziranih tematskih emisija, nego iz obične svakodnevnice

Transparentno smo analizirali zadatosti i elaborirali bonitete, sagledavajući nesagledive mogućnosti dugoročnih rješenja, otežanih nefleksibilnim parametrima, polivalentno iskoordiniranima na svim razinama kohabitacije. Pozicionirani smo u okvir pada EBRD-a, gdje, ratifikacijski gledano, neprikosnoveni totalitarizam predstavlja ugrozu za nas, stoga nam je nužan monitoring.

Sinergija nam je najvažnija, posebno među nama samima, etablišmentom, a za vas smo odabrali drugi model, funkcionalan i općeprihvatljiv, nedostupan u normalnim uvjetima i nedostižan na kraći rok. Baš zato nam se izgledno pokazao kao beskompromisno rješenje, prepuno očekivanih zamki u okviru kreditnoga rejtinga, idealno u makroekonomskim financ uvjetima, mikroekonomski kompliciranijima nego dvije i jedanaeste.

Tranzicijski smo privedeni svrsi, imputirani, kao učinkovitiji čimbenici, u integrirani prostor obligacije. Restrukturirani smo tako da se osjećamo pozicionirani za redefiniranje outputa i inputa. Najsvjetskije smo u stanju iznjedriti egzistenciju života kroz proaktivniju sindikalnu reprezentativnost. Tako da dolazi do aktivacije svih koji znaju davati stavove. Konsenzus zahtijeva monolitnost u kojoj smo insajderi. Koncilijantna politika naš je novi spin. U primetimu smo se referirali kao suspektniji element, a na to su utjecale invektive i nama samima nejasne. Ekstenzivni zahtjevi implementarno postaju sve više proskribirani, a sva ova blasfemija čini određenu nomenklaturu koja otvara mogućnost alokacije.

Nitko nije izgovorio ove rečenice, ali jest neke njihove dijelove. Govoreći u televizijskim emisijama, pišući u novinama ili na portalima. Riječi nisu uzete iz konteksta stručnoga savjetovanja ili specijaliziranih tematskih emisija, nego iz obične svakodnevnice. Od onih koji se obraćaju prosječnom čitaocu ili gledatelju. Koji bi jako volio da mu se kaže jednostavno i razumljivo, iako praktično shvaća smisao nerazumljivih riječi. Ne zna možda njihovo pravo značenje, ali osjeti i opaža njihov efekt u svakodnevnom životu. Sve je to samo jedan – blockbuster.

Lupiga.Com