Tevea amo!

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Tevea amo!

Već dugo nisam pisao o televiziji. To valjda zato što ju manje gledam. Ja sam uistinu zaljubljenik u TV. Kad sam bio mali maštao sam da ću imati samo svoj TV. Bacimo zato pogled na ponudu naših dvaju najjačih tv kuća. Ako volite gledati TV, pročitajte novicu i sudjelujte, ako pak ne volite taj magični medij, tada vam preporučamo da ne ulazite u .....
Ja osobno volim termin subotom popodne na HTV-u, kad su "Briljanteen" i one glupave američke teen serije. Mislim da je to idealno za subotu popodne i ne oduzima baš ni toliko nekog mentalnog naprezanja, nego vas uvodi u obično isto tako bezbrižne subotnje večeri. A i "Glamour caffe" mi je nobično simpatičan otkako su krenuli putem bez povratka. U rat protiv domaće estrade. Od te iste na HTV-u ima dosta ponude, ali žalosno moram primjetiti da i Nova u zadnje vrijeme, npr. u emisiji za koju na njihovim stranicama nisam našao kako se zove, pušta svehrvatske glazbene bisere. Kada završe neki spotovi, pola od tih ljudi više nikada nećete vidjeti. Nova nas pak svojim komercijalnim tonom pomalo zabrinjava, puštajući reklame između filmova, serija, dokumentarca, reklama, itd...Cijena reklamiranja na "prime time-u" (18:00 – 24:00) je 450 kuna po sekundi. Onima slabima iz matematike: deset sekundi 4500 kuna, a sto sekundi 45000 kuna. No program je i dalje zadovoljavajući, posebno zahvaljujući stranim Talk Show emisijima kao npr. "Ruby Wax" ili "Jerry Springer show". Naspram njih naš Denis Latin izgleda pomalo smješno, onako prstom se podbočio i s pogledom policijskog inspektora gleda goste. Mala prednost Novoj TV i u filmovima, posebno najavi za španjolski film "Sve o mojoj majci" u petak 26.04.. Film je dobitnik Oscara za najbolji strani film, Zlatnog globusa za najbolji strani film i Zlatne palme za režiju (Pedro Almodovar).
HTV ipak "uzvraća udarac" u doslovnom smislu te riječi puštajući fanovima Ratova zvijezda da nedjeljom mogu napraviti jednu stvar. Ostati doma. Njima pohvala i za neprekidanje filmova reklamama. Ili bar ne u tolikoj mjeri.
Sporta na sreću ima na obje kuće, ipak uzimajući u obzir da nijedna od navedenih nije sportska TV u pravom smislu te riječi. Najavljujemo repriziranje utakmica nogometne repke na HTV-u, a za kraj šećer.
Na stranicama HTV-a možete izabrati koje su tekme koje želite gledati.