Surfanjem do vozačke

Ivor Car

15. listopada 2003.

Surfanjem do vozačke

Ukoliko netko od vas nema vozačku dozvolu, onda je upravo ovo novica koju trebate. Naravno, pod uvjetom da imate namjeru polagati, te da bi vam odgovaralo da to učinite besplatno. Naime, u akciji pod imenom "Surfanjem do vozačke" trebate samo biti najbolji u rješavanju kviza i za nagradu dobivate besplatno pohađanje autoškole.

"Surfanjem do vozačke" akcija je web stranice autoškola.net, a svi koje Internet nanese tamo, u mogućnosti su osvojiti vrlo vrijednu i zanimljivu nagradu – besplatni tečaj vožnje. Nagrada se osvaja putem kviza postavljenog na njihovoj web stranici.
Vrlo zgodno rješenje, rekao bih, jer suorganizator je autoškola AK Sesvete, a već slijedeći mjesec to bi mogao biti netko drugi. Zato ni ne čudi što su neka od pitanja u kvizu, takozvanog sponzorskog karaktera: Autoškola AK Sesvete nalazi se na adresi: ili Koje kategorije možete polagati u AK Sesvete? ili Koliko instruktora radi u AK Sesvete?.
Zapravo to je i moja jedina zamjerka cijeloj akciji. To što ne morate biti niti pametni niti morate poznavati prometne propise, ili što već, da biste osvojili nagradu, jer kviz sadrži 10 pitanja od kojih, koliko se sjećam, tri nisu vezana za AK Sesvete.
Ukoliko ne vjerujete meni, evo vam link na gorespomenuti web, a kviz se otvara u novom prozorčiću čim se kompletna stranica učita. Prije početka odgovaranja na pitanja morate se registrirati, što je vrlo kratak proces budući se traže samo osnovni podaci: vaše ime i prezime, te e-mail adresa i broj telefona, s time da kao broj telefona možete upisati i lafkljflkj ili nešto slično, što vam se već nađe pod prstima.
Probajte, pa možda vam se posreći i dobijete džabno polaganje B kategorije, naravno u autoškoli AK Sesvete. Ako ne uspijete sada, probajte već slijedeći mjesec, jer će se nagrada dodjeljivati svakog mjeseca.
Još samo da pripomenem kako je pravo sudjelovanja ograničeno, ustvari sudjelovati mogu svi, ali nagrada će biti uručena samo onima koji nisu položili vozački ispit i imaju najmanje 17 i pol godina.

Inače autoškola.net je zanimljiv sajt na kojemu možete naći vrlo korisnih stvari, a čiji autori se mogu pohvaliti VIDI WEB TOP 100 - Najbolja hrvatska web stranica u kategoriji auto-moto za 2002.. Nije da cijenimo Vidi i njihovo nagrađivanje, ali učini mi se da to vrijedi spomenuti.