Razotkrivena prva hrvatska milijunašica

Božidar Alajbegović

28. lipnja 2003.

Razotkrivena prva hrvatska milijunašica

U četvrtak 26.06.2003. gledatelji kviza "Tko želi biti milijunaš" imali su priliku vidjeti kako je Mira B. bila brža od legendarnog sveznadara Mirka Miočića, te je zasjela na "vrući stolac" vis-a-vis Tarika Filipovića. Sutra 29.6.2003. bit će prikazana i ta dugo očekivana emisija u kojoj je ista ta Mira B. Tariku i otela milijunčić. No, HTV ovoga puta svojim je gledateljima pripremio i jedno iznenađenje, a o čemu se radi saznajte u
Robert Knjaz i Siniša Hajduk HTV-ov je dvojac zaslužan za autorstvo vjerojatno ponajbolje domaće televizijske emisije iznjedrene na Prisavlju u zadnjih desetak godina. Naravno, već pogađate da se radi o Svlačionici, emisiji u kojoj putem otkačenog intervjua Robert Knjaz gledateljstvu otkriva manje poznate strane hrvatskih javnih osoba i domaćih celebrity-ja.
Spomenuti dvojac na inicijativu ravnateljice HTV-a Jasne Ulage- Valić ekspresno su "svukli" i prvu hrvatsku milijunašicu, te će svekoliko HTV-ovo gledateljstvo u nedjelju 29.6.2003. odmah nakon što se posvjedoči kako je Mira B. ušla u televizijsku povijest otevši Tariku milijunčić, imati priliku odgledati i dokumentarac o njoj. Radi se o 30-minutnom dokumentarnom filmu kojeg je par Knjaz-Hajduk, u stilu svoje legendarne Svlačionice snimio o toj trenutačno najpopularnijoj Virovitičanki. Koncepcija emisije temelji se na pitanjima tko je i kakva je Mira B. i zašto je i kako baš ona uspjela prva odgovoriti na 15. pitanje u popularnom kvizu Tko želi biti milijunaš, a u sklopu dokumentarca fanovi Svlačionice prepoznati će i nekoliko već dobro im poznatih rubrika iz te emisije, poput top-liste i brzopoteznih pitanja. Uz to dokumentarac će nam predstaviti i duhovite Mirine prijatelje, a saznat ćemo i što se dešavalo "iza kulisa" Milijunaša te o Mirinom putu do "vrućeg stolca" sučelice Tariku Filipoviću.
Ime Roberta Knjaza garantira dobru i kvalitetnu zabavu, a za svaku je pohvalu inicijativa ravnateljice HTV-a da na ovaj način preduhitri sve one silne medije pred kojima je Mira bila prisiljena bježati da ne bi izgubila osvojeni iznos. Ovako će radoznalost građana biti utažena na najbolji mogući način - putem jedne od rijetkih HTV-ovskih emisija koje se mogu podičiti originalnošću, otkačenošću i šarmom, a milijunašica će javnosti biti predstavljena na nepretenciozan i duhovit način ala Robert Knjaz.
Na kraju, eto, ja moram skrušeno priznati da uistinu nisam očekivao da će svanuti i taj dan kada ću Jasnu Ulagu Valić u nečemu moći i pohvaliti...