Sudbina

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Sudbina

Čudne i ujedno tužne stvari se svakodnevno događaju diljem svijeta, pa tako i u nama dalekoj Finskoj. Čudna i tužna priča o kojoj ćemo danas pisati ukazuje na nadnaravnu (ili možda samo prirodnu) povezanost brače blizanaca. Dva biciklka i dva kamiona nepovratno su utjecala na dvije smrti.
U utorak su na sjeveru Finske, 370 kilometara nedaleko od Helsinkija, dva sedamdesetogodišnja brata blizanca poginula, u gotovo istim okolnostima. Sve se zbilo ne samo isti dan, već u razmaku od samo dva sata i sedamnaest minuta. U 9 sati i 29 minuta jedan od dva brata vozio se na svom biciklu i vjerojatno zbog zaleđenih cesta završio je pod kamionom. Kilometar i pol od tog mjesta, dva sata i 17 minuta kasnije, istom cestom vozio se također na biciklu, drugi brat. Vožnja je završila na isti način kao i ona njegovog brata-udario ga je kamion.

Policijski načelnik Pauli Ketonen izjavio je da kasnije poginuli blizanac vjerojatno nije znao za smrt svoga brata, budući da policija još uvijek nije obavijestila obitelj o tragičnom događaju.
Ketonen je odbio dati sve druge informacije o okolnostima koje su prouzročile ovu tragediju.
Nevjerojatna sudbina!