Što je novoga?

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Što je novoga?

Uh, pa zar je već prošlo tjedan dana? Već ova prva rečenica govori kako od zadnjega "Što je novoga?" i nije bilo puno novina. Anketa o pjevanju kafanskih pjesama je završena uvjerljivom pobjedom onih koji su iste pjevali. Ima tu i nekih komentara. Nova anketa je svoje mjesto našla na Lupigi usljed neprestanih padavina kojima smo izloženi zadnji tjedan.
U našoj redakciji i na našoj stranici sve se odvija već u ustaljenom ritmu, koji bi naravno trebao biti jači i brži. Vjerujem da se svi slažete s ovom tvrdnjom.
Anketa o pjevanju kafanskih stvari je završena. Nije baš ni naišla na neki veliki odaziv. Zaprimljeno je ukupno 42 glasa. Čini se kako je većina posjetitelja ove straničice pjevala ili po kafanama ili po ručkovima ili u trenucima obuzetosti alkoholnim pićima. Kako god, rezultati su slijedeći: 32 glasa "Da" i 10 glasova "Ne". Pristigli su i neki komentari:
"Mrzim kafanske pjesme, jer nisu u našoj tradiciji"-napisao je jedan tradicionalist
"Najveća je laž da ljudi (ekipa poznata i nepoznata) nisu pjevali kafanske iliti narodne pjesme. U ljudskom srcu (duši) postoji onaj razuzdani plemenski tj. pećinski element, pa shodno tome i želja za divljanjem u osnovi pjevanja iz duše. Kafansko pjevanje će uvijek postojati kao izraz oslobođenja iz lažnog ili pravog sebe i UVIJEK ćemo (ću) povremeno pustiti dušu na pašu."-napisa jedan netradicionalist, nepoznati filozof i ujedno izjednači kafansku i narodnu pjesmu
"I like dringing,I like drinking,I like drinking and kissing. Thats the way my muther born me, thats the way i'll be buried!!!"-reče jedan nepoznati tekstopisac s očito neengleskog govornog područja
Nova anketa prouzrokovana je ovim lošim vremenom zadnjih desetak dana, gdje neprestano kiši o čemu je pisao i kolega Miro. Ta pojava poprilično utječe na naš život, a kod svakoga od nas se manifestira na različit način. Nakon jedne ankete koja nepobitno izaziva na diskusiju, odlučili smo se ovaj tjedan na jednu dosta lakšu. Tu su neke od mogućnosti, pa podijelite vaše favorite s nama.
Što se tiče pohvala, ovaj tjedan ih nema. Prošli put ih je bilo poprilično mnogo i to je odmah iskorišteno za opuštanje ili kako bi naši stari rekli: "puštanje mozga na pašu", a zbog čega bilježimo pad na svim frontovima. A možda je i kiša kriva?