Što je novoga?

Ivor Car

24. studenog 2003.

Što je novoga?

Opa, evo nas još jedan tjedan pregazi, ekspresno. Kao da je jučer bila nedjelja 16.11.2003. ... U svakom slučaju "sretnici" koji kliknu na sviščev šljem saznat će koji je najgori hrvatski film, koji smo to rekord opet oborili, zašto smo se odlučili za baš ovu verziju ovotjedne ankete, tko je dobio pohvalu, a tko pokudu (zna se) i kao šećer na kraju nešto ćemo i najaviti. No, ni to nije sve, ima tu još nekoliko sitnica

Učinak, uglavnom pismenih, Lupeža ovoga tjedna bio je tek nešto bolji od onog prošlog, a iznosi ravno 20 ID-eva iliti 20 članaka. Dakle, sve u svemu loše, a možda netko to drži i uspjehom. Recimo oni koji su od Lupige davno odustali, pravdajući se kojekakvim što opravdanim što neopravdanim razlozima, a koji i dan danas vole pametovati o tome kako bi ovaj sajt trebao izgledati i kako bi se na njemu trebalo raditi. Meni ovako ambicioznom, brojka 20 je malena, pa vi recite što hoćete. Ipak i u tako, po mom sudu, lošem tjednu imamo rekord, a taj je opet kao i prošlog tjedna rekord u posjetima. Novi rekord iznosi 1 614 različitih posjetitelja u jednom danu (četvrtak), a kako je krenulo možda i ovoga tjedna popravimo "cifru". Ako se netko pita tko su svi ti ljudi, tko sačinjava brojku 1 614, odgovor mu ne mogu dati, već se samo mogu pridružiti njegovom pitanju. Jedino što znam je da puno igraju igrice, tko god da su, a pogotovo onaj već nekoliko puta spominjani Blast Billiards.

Prošlotjedna anketa uopće nije bila zanimljiva, jer od prvog dana pobjednik je bio poznat. Najgori hrvatski film je "Četverored", i to vrlo uvjerljivo, sa 30% vaših glasova. Koliku toliku konkurenciju "Četverored" je imao u filmu "Blagajnica hoće ići na more" s 15% glasova. Najmanje "klikan" film je "Garcia" što još uvijek ne znači kako je to dobar film, već samo da je "manje najgori". Zapravo i "Četverored" i "Blagajnica hoće ići na more" svoj plasman zahvaljuju činjenici da su ipak izazvali neko zanimanje javnosti, pa ih je kao takve većina naših glasača i pogledala, za razliku od primjerice "Nausikaje" ili "Priče iz Hrvatske".

Vjerujem kako su većini vas današnji dan obilježili izbori. Rezultati su uglavnom poznati i ne možemo odoljeti, a da vam ne postavimo pitanje - Izgubismo li izbore? "Pobijedismo li" zvuči mnogo gore od "izgubismo li". Zvuči kao neka izmišljena, isforsirana riječ, pa smo se u našem izbornom stožeru igrajući PS dogovorili kako ćemo odabrati "izgubismo li" opciju pa neka se svatko pronađe u pitanju: drži li da je gubitnik ili se nada da to ipak nije ili je uvjeren da je pobjednik ili strahuje da ne bude gubitnik ... Dakle, ima tu mnogo solucija iako je pitanje prividno vrlo jednostavno. Pa ajde da vidimo, dok je "vruće"! Možete rezultate izbora i usporediti sa predviđanjima ili željama Lupeža na slijedećem linku.

 

Došao je red na pohvale, a pohvalu je zaslužio marljivi čovjek koji reži - Grrrr... - koji nas je osim sa par novica počastio i sa nekoliko opširnih i stručnih e-ciklopedija. Pohvala mu! Pokudu bez i sekunde (ma i stotinke) razmišljanja dajem svome dragom prijatelju Riječnom raku, a već mi je pomalo žao što je ista rezervirana samo za njega, pa je ne stignem uputiti i nekim drugima koji su pokude zaslužili. Ovoga tjedna usudit ću se i najaviti nešto, čisto da naša podrubrika "Najave" ne ostane prazna. Naime, ovoga tjedna objavit ćemo novi putopis, iz grada koji će većina vas naći egzotičnim ili barem nepoznatim. O svemu će pravovremeno biti obaviješteni svi oni koji su upisani na našu mailing listu, a možda i oni koji to nisu ...