Što je novoga?

Ivor Car

10. studenog 2003.

Što je novoga?

Napokon je i Lupigu posjetio jedan tjedan u kojem stvarno nemam potrebe čak ni za najmanjom mogućom dozom kuknjave. Naime, ovaj tjedan je rekordan po broju novica osvanulih na našem sajtu, a bilo je i još nekih promjena koje neiskusno oko prosječnog Lupeža sigurno nije primijetilo. Objavit ćemo, kao i svakog tjedna, rezultate prošlotjedne ankete za koju, na žalost, moram reći kako je lažirana.

Ovaj tjedan bio je rekordan po broju novica, jer na Lupigi ih je napisano čak 19 (i to, što je osobito pozitivno, od 7 različitih autora). Ima to i svojih loših strana, jer novice odu u arhivu, a da se nisu "pošteno" ni pročitale.
Zapravo, odlučio sam od ovoga tjedna učinkovitost Lupeža mjeriti ID-evima "izbačenim" između dvije novice "Što je novoga", u prevedenom značenju - broj članaka u svim rubrikama. Ovaj tjedan taj broj iznosio je 32, što je, dakako, vrlo dobro, dapače odlično, uz napomenu da su zabušavali samo kolumnisti, kako oni koji to još uvijek jesu, tako i oni koji su ovih dana otišli u ilegalu, odnosno u rubriku takozvanih neaktivnih kolumnista gdje ih se sada već okupio pozamašan broj (njih 16!?!).
Također trebamo napomenuti kako su "Vicevi dana" od sada osvježeni pa više nećete nailaziti na prastare viceve. Nešto slično trebalo bi se uskoro dogoditi i sa onim što zovemo "Misao dana" i što je pozicionirano tik ispod vica dana.
Kako se naša rubrika "Vicevi" primiče broju od 1 000 upisanih viceva tako je naš najvrliji webmaster osmislio novi način prikazivanja već spominjanih "Viceva dana", a taj bi bio da se vic dana vuče direktno iz baze viceva i to na osnovu njihovih ocjena. Tim manevrom bi se na naslovnici nalazili samo oni najbolji, oni koji imaju najveći broj ocjena "dobar". Eto, neću vas više "tušiti" s nezanimljivim sitnicama već ćemo preći na posao opet uz jednu napomenu, ovaj put kako je Lupigin forum, "Forumanija" prešao brojku od 10 000 postova.

A sad na prošlotjednu anketu, koja je izazvala vaše veliko zanimanje. Pa da odmah objavimo rezultate. Najgora njuška u predizbornoj kampanji je Ivić Pašalić! Drugo mjesto osvojio je njegov nekadašnji kolega iz stranke, Vladimir Šeks, dok je treće mjesto zauzela jedina žena u anketi, naravno, Vesna Pusić. A sada ću morati objaviti još jednu stvar, a ta je da je ova anketa u potpunosti lažirana, jer je nekoliko osoba zloupotrijebilo mogućnost neograničenog broja glasanja te su takvi po desetak puta glasali prvenstveno vodeći se svojim ideološkim svjetonazorima. U takvoj pojavi vode oni koji su glasali za Vesnu Pusić, a odmah iza njih, oni koji su glasali za Vladimira Šeksa. Dok su te dvije struje vodile žestoku borbu, iz pepela je iznikao Ivić Pašalić i, zamislite, pobijedio. Možda smo zbog lažiranja krivi mi sami, ali činilo nam se i još uvijek nam se čini da je nepotrebno ograničiti glasanje na samo jedan put, jer podržavamo tezu kako čovjek nema uvijek samo jedan izbor. Zbog toga ćemo vam i dalje ostaviti mogućnost neograničenog broja glasanja, pa ga vi zloupotrebljavajte do mile volje. Do vas je! Što se tiče ostalih kandidata, dobro su se plasirali Dražen Budiša i novi ban Jelačić - Slaven Letica. Iznenađujuće malo glasova dobio je rječiti Anto Kovačević, a Lupežov favorit, 4 asa je podbacio. Eto, tako je govorila anketa, a oni koji su je svojim nasilnim glasanjem uništili neka se zapitaju je li s njima sve u redu kada ih nešto tjera na takve stvari.

Već neko vrijeme nismo imali besmislenu anketu, a evo sad je prava prilika za to. U ovotjednoj anketi smo vam ponudili devet odgovora, redom sve odličnih sportova, možda ne baš olimpijskih, ali stvarno ne znaš koji je bolji od kojega. Ako ništa drugo barem neće biti onih koji će iz svojih političkih uvjerenja izabrati neki od ponuđenih odgovora i svaki dan po desetak puta glasati za isti.

Došli smo i do meni najdražeg dijela, a on će početi pohvalom, koja, zamislite, ide našem neradniku webmasteru, koji zapravo ništa posebnoga nije napravio (čak nismo ni saznali je li "pročačkao" Lupigine skripte), ali nakon dužeg vremena je učinio barem nešto, a to, vjerujem kako se slažete, vrijedi podržati jednom skromnom pohvalom. Što se tiče pokuda, zbilja mi je više dosadilo davati ih Riječnom raku, pa ću napraviti iznimku i pokudom nagraditi iksx-a, koji, eto, već neko vrijeme nije napravio ono što je obećao (ako ga tko vidi neka mu prenese pokudu). No, ipak moram napomenuti da je RR svejedno u ovoj "igri" moralni pobjednik. Dio o najavama smo odradili na početku novice i za najaviti nemamo više ništa tako da sam ja sada slobodan ... pozdrav do slijedećeg tjedna.