Novo vrijeme

Vuk

14. ožujka 2002.

Novo vrijeme

Čini se da je ove godine Uskrs pogođen datumom. Kao da najavljuje koliko će nam ljepše biti u nadolazećim toplim danima. Naravno, zahvaljujući vremenskim uvjetima, a nikako životnim prilikama i nekoj svijetloj budućnosti. Zaključujemo to po predblagdanskoj suboti, obilježenoj laganom strkom po tržnicama, obojenim jajima, zadahu mladog luka iz usta, požarima na Makarskom primorju, policajcima na Markovom trgu, ulaskom stranih gostiju u državu i novim vremenom
Nakon jučerašnjih jedanaest požara, devet u Istarskoj i dva u Primorsko-goranskoj, danas je oko 7 sati na Makarskoj rivijeri lokaliziran i dvanaesti koji je počeo jučer popodne. Lagano izgaramo. Pod istim suncem sunčaju se i policajci na Markovom trgu. Već jedanaest dana, njih pedesetak zahtijevaju da ih se vrati u policijsku službu. Privode ih zbog spavanja u autu, pogoršava im se zdravstveno stanje zbog izgladnjavanja, žele posao. S druge strane Budiša je dobio svoju fotelju, zašto sad nešto ne napravi u njoj. Ovako lijep dan na moru je uvijek ljepši. Pa pošto je je Uskrs, zašto ne. Tako naime razmišlja 36.775 stranih i 6.280 domaćih državljana koliko ih je danas ušlo u Hrvatsku preko graničnih prijelaza Pasjak i Rupa. Na opatijskoj rivijeri hotelski kapaciteti uglavnom su popunjeni Talijanima, Austrijancima i Nijemcima. I na Plitvicama će se odmoriti nekoliko stotina gostiju.
Metereolozi kažu da će sutra biti sunčano sa najnižom jutarnjom od 0 do 3, najvišom dnevnom od 18 do 20, a Uredba o računanju vremena da počinje ljetno računanje vremena. Na sam početak Uskrsa u 2 ujutro sat će se pomaknuti naprijed i biti će 3. Budimo se sat ranije. Sretan Uskrs!