Što je novoga?

Vuk

14. ožujka 2002.

Što je novoga?

A novoga je to kako i ne bi trebalo biti "Što je novoga" jer kako vidite sa vaše desne strane anketa koja je podigla puno prašine još uvijek je tu usprkos običaju da nedjeljom stavimo novu. Zapelo je u Plusu, web serveru na kojemu je smješten mili nam web page, tako da vas ni ne treba čuditi to što se i sama Lupiga ne otvara s vremena na vrijeme. Plusu minus, a vama uskoro stiže mail kojega baš ne želimo nazvati "poziv u pomoć" jer više i nismo sami protiv svih

Nijemca kao gosta nikad dosta kažu anketirani. Da je marka bila lijepa valuta, a Švabo zahvalan gost pamte mnogi jer samo 1% anketiranih drži da su Nijemci najgori turisti koji posjećuju Jadran. Samo nešto gore od njih prošli su Austrijanci sa 2,5% nezadovoljnih njihovim ponašanjem u domaćem podneblju. Kada smo kod Austrije poželimo ugodan boravak Ogiju koji je zapalio na privremeni rad u tu državicu. I tako kružeći oko država bivše Juge ne možemo se udaljiti s ovih prostora u potrazi za najgorim turistima. Zlatna medalja ide Slovencima (21%), srebro ostaje domaćim turistima (16,5%) dok je često spominjana BiH raja ostala na najnižem postolju (15%). U srednju skupinu, zasutu cvijećem spadaju dakle Talijani (13%), Česi (11%) i Mađari (10%), a nakon njih i uvijek prihvaćeni Srbi sa svega 7 % nezadovoljnih njihovim boravkom na Jadranu. Ovo je ujedno bila i najpopularnija anketa koja će ostati malo duže na naslovnici zbog radova na Plusovom ( www.plus.hr ) serveru uslijed čega je Rochi morao srediti i našu bazu, kako on kaže. 
Za ovaj put ćemo preskočiti sve silne pohvale koje ste naravno zaslužili kroz protekli tjedan, a i nemamo se baš s čime pohvaliti osim sa računom za struju s kojim je konačno ugašena svaka nada da ćemo opstati i zadržati toliko voljeni prostor u kojemu radimo i napola živimo nakon isteka ugovora u prvom mjesecu, a možda i prije. Uz sav ostali harač od strane vlasnika prostora, kredita, ostalih režija i na kraju države prema kojoj se odnosimo kao svojedobno Al Capone, mjesto u kojem radimo ne bi izdržalo čak i da prodaja internet vremena cvijeta. No, da ne davimo sveopću javnost problemima koji se tiču nas koji se dotičnom lokacijom služimo kao bazom, o daljnjim potezima i idejama koje predstavljaju sveopću reorganizaciju marketinških poteza Lupige tako i boravka u Lupu, biti ćete obaviješteni prigodnim e-mailom. Ljeto je inače kako svi dobro znate stanje duboke kome u svakom pogledu, spremne su uplatnice i osmrtnice, vi ćete izabrati na koju ćete staviti potpis.