Spriječena otmica Victorije Beckham

Ivor Car

3. studenog 2002.

Spriječena otmica Victorije Beckham

Britanska policija uspjela je spriječiti otmicu, koja bi da nije bila spriječena zasigurno bila proglašena otmicom stoljeća. Žrtva je trebala biti slavna Victoria Beckham, nekadašnja članica Spice Girls, benda koji je prodao oko četrdesetak milijuna albuma, te supruga još slavnijeg nogometaša Manchester Uniteda i kapetana engleske nogometne reprezentacije. Osim Posh Spice meta otimičara su bila i njena dvojica sinova.

Britanska policija izvijestila je jučer kako je spriječila jednu od otmica koja bi zasigurno ušla u anale svih otmica u povijesti planete poznate pod imenom Zemlja. Žrtva "otmice nad otmicama" trebala je biti slavna supruga, još slavnijeg nogometaša Davida Beckhama, Victoria Beckham.
Sve je započelo kada je Scotland Yard dobio informacije od novinara "The News of the World" koji su se uspjeli ubaciti u skupinu kriminalaca, uglavnom Rumunja i Albanaca, koji su pak isplanirali otmicu slavne spajsice i njenih dvaju sinova, trogodišnjeg Brooklyna i dvomjesečnog Romea. Uhičeno je pet osoba umješanih u planiranje otmice, i to četiri muškarca i jedna žena, a prema prvim neslužbenim podacima otmičari su planirali zatražiti popriličnu svotu novaca, 5 milijuna funti. Plan je izgledao ovako: iznenaditi Victoriju, omamiti je sprejom, te potom do isplate otkupnine držati je u iznajmljenoj kući u Brixtonu.
Posh Spice je prije dvije godine već bila meta otmičara, zbog čega je jedan od najpoznatijih bračnih parova svijeta bio prisiljen iznajmiti tjelesnog čuvara. Tada je bila planirana otmica i njihovog sina Brooklyna, a otkupnina je trebala iznositi milijun funti. Novinari su već uspjeli dobiti Victorijinu izjavu koja je kratka i vrlo jasna: "Potpuno sam šokirana!".