Spremite se , spremite

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Spremite se , spremite

U trenutku kada se Amerika postavlja kao broj jedan nosilac mira u cijelome Svijetu, bez obzira na bilo kakve razlike, njihov predsjednik se odlučuje na neobična korake. George W. Bush zatražio je od Pentagona pripremu planova za eventualno korištenje nuklearnog oružja. Već je poznat i popis jakih zemalja protiv kojih bi se ovo jako oružje moglo upotrijebiti.
Kako prenosi Los Angeles Times, George W. Bush zatražio je od Pentagona da pripremi planove za korištenje nuklearnog oružja. Naravno, oni to pripremaju iz mirnodopskih pobuda, jer eto u slučaju da se nađu u nekim posebnim uvjetima, nemaju druge nego da se brane, isto kao što brane svjetski mir i tamo gdje ih nitko nije zvao. No to je već tradicija stara jedno stoljeće.
Pod posebnim okolnostima misli se na američki odgovor (i to samo onako kako to pravedna Amerika zna) na kemijske, biološke ili nuklearne napade, te ukoliko neke vojne operacije krenu u nepoznatom smjeru.
Kako bilo da bilo, pao je i popis onih koji mogu dobiti atomskom po glavi, a to su sve odreda velesile: Kina, Rusija, Libija, Irak, Iran, Sirija i Sjeverna Koreja.
Američki vojni analitičari donose zgodan zaključak, kako je ovo znak da je Bushova administracija odlučila odstupiti od doktrine upotrebe nuklearki samo u slučaju krajnje opasnosti i odgovora na nuklearni napad.
Za sada i Pentagon i Bijela kuća u potpunosti negiraju cijelu ovu priču. Tako da smo vam možda i sve ovo slagali, a ipak je vjerojatnije da su se Ameri spremili.