POTAKNUTI AKCIJOM GRAĐANSKE AKCIJE PODSJEĆAMO: Zašto je nekadašnji cvjećar Ivica Todorić danas prvi među nejednakima

Ivor Car

7. siječnja 2012.

POTAKNUTI AKCIJOM GRAĐANSKE AKCIJE PODSJEĆAMO: Zašto je nekadašnji cvjećar Ivica Todorić danas prvi među nejednakima

I dok su blagajnice po Konzumima diljem Hrvatske na blagdan Sveta tri kralja naplaćivale mušterijama kupljenu robu, prale podove i izvršavale ostale radne zadatke, kao i svakog drugog dana, aktivisti iz Građanske akcije stigli su pod obronke zagrebačke Medvednice, pred Kulmerove dvore, imanje neokrunjenog hrvatskog kralja i osnivača vladajuće dinastije Ivice Todorića. Tamo su, pod budnim okom osiguranja golemim transparentom poručili „Bajiću , tu su milijarde“. Prava je to prilika da vas podsjetimo zašto je nekadašnji cvjećar danas prvi među nejednakima i nedodirljiv

Ekipa iz Građanske akcije, pisali smo o tome učestalo, tjednima je svakodnevno uoči izbora svojim akcijama izazivala bijes kod HDZ-ovaca. Nakon što je HDZ izbore efektno i očekivano izgubio, Građanska akcija krenula je dalje, jednu stepenicu više i odlučila javnost upozoriti na tajkuna Ivicu Todorića. Umjesto pred kakav Konzum, koji je radio i na blagdan, aktivisti su se uputili pred Kulmerove dvore, dvorac koji je dugo vremena bio registriran kao hotel, iako je cijeli grad dobro znao da su sve sobe u Kulmerovim dvorima zauzete i da ih je, isključimo li služinčad, zauzela isključivo obitelj Todorić.


Poruka Mladenu Bajići, glavnom državnom odvjetniku

„Odlučili smo se pozvati na doručak kod najvećeg hrvatskog neplatiše i generatora nelikvidnosti kojemu bi se carstvo raspalo onoga trenutka kada bi mu se prestali isplaćivati poticaji iz državne blagajne. Došli smo u posjet ovoj intelektualno sasvim prosječnoj obitelji. Prosječnoj po svemu osim po grabeži i pljački. Kao što je to hrvatskoj javnosti poznato, ova obitelj koja ulazi u treću generaciju osuđivanih lopova i pljačkaša stoluje u Kulmerovim dvorima i sa brda nadgleda vojsku svojih potplaćenih ili uopće neplaćenih robova. Pozvali smo se na ovaj doručak jer smo čuli kako si je Todorić umislio da posjeduje pristupnu cestu i javno površinu koja okružuje zamak i da se tu obični građani nemaju što šetati ili ne daj bože slikati njegove dvore“, navode u Građanskoj akciji, pojašnjavajući da su u želji da Todoriću prisjedne doručak sa sobom ponijeli veliki transparent na kojem je pisalo „Bajiću, tu su milijarde“. Iako, Bajić za njihovo upozorenje mari kao za lanjski snijeg, odlučili su snimiti nekoliko fotografija i odaslati ih u svijet.


Nekadašnji "hotel" rezerviran samo za dinastiju Todorić

„Todorića optužujemo za: ratno profiterstvo, kriminal u pretvorbi i privatizaciji, neplaćanje poreza i doprinosa, komunalnih pristojbi i naknada, krađu i preprodaju žita te utaju poreza i drugih davanja, protuzakonito ishodovanje papira za građevinu gdje stoluje i za uništavanje tvrtke Kamensko zajedno sa svojim pajdašem Pavićem. Sada očekujemo i zahtjevamo da državno odvjetništvo izda nalog policiji po ovom našem nalazu i izvrši uhićenje Todorića i privede ga kod istražnog suca da mu se odredi pritvor“, poručuju aktivisti, koji obećavaju da ukoliko već Bajić ne reagira, prvom prilikom kada se sretnu s Todorićem poduzeti građansko uhićenje i zadržati ga do dolaska policije.


Diskretno ukomponirani inicijali hrvatskog neokrunjenog kralja na ogradi

O Todoriću se u ovoj zemlji uglavnom ne piše. Najčitaniji i najgledaniji mediji izbjegavaju govoriti o njemu, uglavnom zahvaljujući činjenici da je njegov Agrokor jedan od najvećih oglašivača u zemlji, iako, nimalo ne sumnjamo, baš bi oni koji danas najviše šute, u slučaju da se pravosuđu omakne i podigne kakvu optužnicu protiv Todorića, bili prvi u redu za cipelarenje U nekoliko navrata smo na Lupigi tematizirali „hrvatskog bana“ iz Kulmerovih dvora, a Građanska akcija dala nam je povod da vas još jednom podsjetimo zašto je nekadašnji cvjećar danas prvi među nejednakima. Ukoliko vas to zanima odmah kliknite na prvi link, a nije na odmet da poklikate i po ostalih nekoliko linkova:

LUPIGIN SERIJAL - NEDODIRLJIVI: Ivica Todorić, prvi među nejednakima

KORUMPIR SALATA: Noćna diverzija protiv Jadranke Kosor i Ivice Todorića

Konzum intervenirao da ne "ispadne" kako je najskuplji trgovački centar

PREREVNA POLICIJA: Sedam na dvojicu ili kako prolaze oni koji se drznu koristiti svoje ustavno pravo na slobodu mišljenja

PREMIJERKE POZIVA U 'SVOJ' STAN, GRAĐANSKA AKCIJA REAGIRA: Jaco može li i Drobac doći u 'tvoj' stan?

Lupiga.Com

FOTO: Građanska akcija