TKO TO TAMO TRUJE: Todorić nudio opasnu tunjevinu pod etiketom K - plus

Ivan Kegelj

14. travnja 2011.

TKO TO TAMO TRUJE: Todorić nudio opasnu tunjevinu pod etiketom K - plus

U trgovinama najbogatijeg hrvatskog poduzetnika Ivice Todorića sve do jučer nalazila se K-plus tuna u komadima. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja naložilo je povlačenje ovog proizvoda s polica, zato jer je "inicijalnom procjenom rizika utvrđeno je da proizvod predstavlja rizik za zdravlje potrošača, posebice za osobe intolerantne na histamin, djecu i trudnice te kao takav nije pogodan za konzumaciju." Saznajte više na

Na ovom mjestu prenosimo obavijest Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja , koje govori da nas je feudalac iz Kulmerovih dvora u prethodnom razdoblju malo trovao. Slijedi priopćenje ministarstva:  

Povlačenje i opoziv proizvoda „Tunj komadi u ulju – K plus “, 95 g, označen: najbolje upotrijebiti do kraja 05/2015, serije MN5DNN AL02SEA 3EW1H s tržišta u Republici Hrvatskoj

Redovitim nadzorom sanitarne inspekcije Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi provedeno je uzorkovanje konzervirane ribe „Tunj komadi u ulju  – K plus“, 95 g na hrvatskom tržištu.
 
Inicijalnom procjenom rizika utvrđeno je da proizvod predstavlja rizik za zdravlje potrošača, posebice za osobe intolerantne na histamin, djecu i trudnice te kao takav nije pogodan za konzumaciju.
 
Zbog utvrđenih nedopuštenih/ povišenih koncentracija histamina, naređeno je povlačenje i opoziv proizvoda „Tunj komadi u ulju – K plus“, 95 g označenog: „najbolje upotrijebiti do kraja 05/2015“, te serijom MN5DNN AL02SEA 3EW1H (na dnu limenke), proizvođača THAI UNION MANUFACTURING CO. LTD, Tajland (uvoznik KONZUM d.d.).
 
Subjekt u poslovanju s hranom poduzeo je i dodatne mjere. 


Lupiga.com