Počinje novi Culture Shock

Ivor Car

28. travnja 2006.

Počinje novi Culture Shock

Kulturno šokiranje građana događat će se sljedećeg mjeseca u Križevcima gdje će se održati drugi po redu Culture Shock - festival koji bi prema nadanjima organizatora trebao probuditi građane iz "zimskog sna tmurne svakodnevnice i pasivnog tradicionalizma" te im poboljšati kvalitetu življenja. Obilje raznolikih događanja, od koncerata do kreativnih radionica, bit će potpuno besplatno

Domaćin kulturno-obrazovnog festivala Culture Shock je novouređeni križevački Klub kulture, koji će, nadamo se, od 2. do 31. svibnja biti prepun Križevčana i njihovih gostiju. U sklopu cjelokupnog događanja održat će se i nekoliko kreativnih radionica s tematikom digitalne fotografije, Internet novinarstva, likovnog istraživanja, audio-inženjeringa, pisanog izražaja i esperanta. Naravno, sve besplatno.

Svakako da festival neće proći bez muzičkih događanja pa se tako predviđaju nastupi La Gusta Superiora, Justin’s Johnsona, Edip Mamú, Kerna, Stimulansa i Aromajazza, i to u okviru Glazbenog foruma. Križevce će pohoditi i međunarodna "laka konjica" - Kforumvienna iz Beča, iza koje se krije ekipa koja promiče širenje suvremene vizualne umjetnost i koja će "odraditi" Vienna-art vikend. Osim Austrijanaca, pojavit će se i nekoliko glazbenika i performera iz Švicarske i Nizozemske.

Također će Klub kulture preplaviti i brojne tribine, predstavljanja, likovne izložbe i projekcije, a zbilja se nadamo da će građani Križevaca i regije znati cijeniti i podržati ideju te pohoditi Culture Shock u zavidnom broju, pogotovo s obzirom da su sva događanja potpuno besplatna. Na kraju krajeva, upravo je buđenje iz zimskog sna, kako kažu organizatori, "tmurne svakodnevnice i pasivnog tradicionalizma" te poboljšanje kvalitete življenja, konačni cilj festivala u koji je uloženo mnogo truda, što imamo zahvaliti udrugama Kvark i Point.