Osnovnoškolci o bjeloglavim supovima

Ivor Car

27. prosinca 2004.

Osnovnoškolci o bjeloglavim supovima

Zasigurno svi znate za slučaj 17 ubijenih creskih supova i isto tako imate svoje mišljenje o cijelom slučaju. No, to ne znači da ne trebate pročitati ovu novicu u kojoj možete naći nekoliko poruka osnovnoškolaca kojima oni izražavaju svoj revolt učinjenim, kao što je: "Ja mislim da je to jako bezobrazno i loše. Tog čovjeka ili više njih treba odvesti na nekoliko godina u zatvor..."

Riječ je o porukama učenika OŠ Dr. Branima Marković iz Ravne Gore.

Ja sam jako tužan, jako sam nezadovoljan i ljut na one koji su to učinili. Supovi su jako dobre, korisne i vrijedne ptice. Onaj koji je to napravio neka si zamisli kako bi bilo njemu da se otrovao. U Hrvatskoj ima jako malo supova pa ih treba posebno čuvati.
(Dorian Novinc, 3. razred)

Na žalost, plaćanje kazne neće vratiti život supovima.
(Matija Poljančić, 4. razred)

Neka cijela Hrvatska organizira jedan Eko-centar i neka svi čuvaju bjeloglave supove. Oni nikom nisu naudili.
(Ana Toljanić, 3. razred)

Supovi su zaštićene životinje i nisu ništa loše napravili. Oni su živa bića kao i mi. Kako bi ubojici bilo kad bi mu netko uperio pištolj u glavu?
(Sanja Juričić, 4. razred)

Ja mislim da je to jako bezobrazno i loše. Tog čovjeka ili više njih treba odvesti na nekoliko godina u zatvor, a kada izađe da plati štetu i dobije posao da se brine, hrani, čuva, štiti i čisti oporavilište bjeloglavih supova.
(Antonija Podobnik, 4. razred)

Ja sam bila na Cresu u Eko-centru. Upoznala sam Pepija, Severinu i Kosjenku. No, najljepši su bjeloglavi supovi i briga koju ljudi u Eko-centru posvećuju supovima. Najradije bih da sve supove zatvorite u kaveze i da ih čuvate od zločinaca koji nemaju mozga.
(Dora Podobnik, 2. razred, P.Š. Stara Sušica)


Pronašli kod Osječkih Zelenih.