NOVI RADOVI IZ TVORNICE LAŽI: Jutarnji list opet od čitatelja pravio budale

Ivan Kegelj

5. veljače 2014.

NOVI RADOVI IZ TVORNICE LAŽI: Jutarnji list opet od čitatelja pravio budale

U nedjeljnom Jutarnjem listu od 2. veljače ove godine objavljena je "potresna ispovijest" Gizele Đureković, supruge Stjepana Đurekovića, direktora INA-e koji je početkom osamdesetih pobjegao u Njemačku, nakon čega je tamo likvidiran. Sumnja se, podsjetimo, da ga je likvidirala jugoslavenska Služba državne sigurnosti. Nekoliko dana kasnije, međutim, ista gospođa Gizela Đureković objavila je plaćeni oglas u Večernjem listu, gdje tvrdi da s novinarima Jutarnjeg lista uopće nije razgovarala, kao i da je njena fotografija koju je objavila ova tiskovina uz "potresnu ispovijest" zapravo "na prevaru" snimljena još prije nekoliko godina. Pogledajte još jedan blam dnevnog lista Ninoslava Pavića.

"POTRESNA ISPOVIJEST: Perkoviću će suditi za ubojstvo mog muža, a mene zanima tko mi je ubio sina". Tako je opremljen člana u Jutarnjem listu. U podnaslovu teksta ističe se: "Gizela Đureković (83) za Nedjeljni prvi put iznosi cijelu istinu o svome pokojnom suprugu."

SIJEMO PANIKU – ŽANJEMO KEŠ: Joseph, dobri doktor

NEVIĐENA MAŠTOVITOST JUTARNJEG: Kako tri puta prodati novine s istim tekstom na naslovnici

DOPRINOS ISTRAŽIVAČKOM NOVINARSTVU: Zašto to radite, kada vaši čitatelji takav način novinarstva ne odobravaju?

U dijelu teksta objavljenom na internetu, a ostatak je ponuđen u tiskanom izdanju za koje Lupiga ni u ludilu ne bi izdvojio sedam kuna, nigdje nema niti jedne izjave Gizele Đureković. Nije nam poznato citira li novinar sugovornicu u nastavku teksta, ali oprema jasno sugerira da se radi upravo o ispovijesti udovice ubijenog Đurekovića. 

(SCREENSHOT: Jutarnji.hr)

Međutim, Đurkovićeva udovica u plaćenom oglasu objavljenom u Večernjem listu po opunomoćenicima, daje na znanje: "Gospođa Gizela Đureković nije nikada i nikome, a najmanje navedenoj tiskovini, dala navodnu izjavu koja se, između ostalih navodnih izjava gospođe Gizele Đureković, navodi u navodnoj "potresnoj ispovijesti" i koju su "izjavu", nažalost bez provjere, prenijeli i drugi hrvatski mediji, a koja glasi: "Josipu Perkoviću u Njemačkoj će suditi zbog ubojstva moga muža Stjepana, a mene samo zanima tko mi je ubio sina Damira."

(IZVOR: Vecernji.hr)


Radi se, dakako, o još jednom blamu tabloida iz Koranske ulice, u kojem je već objavljen lažni intervju s premijerom, kao i mnoštvo drugih laži, neistina, poluistina, obmana, konstrukcija i slično. Žalosni dani hrvatskog novinarstva teku dalje. 

 Lupiga.Com