MOSCROATIA

silvach

14. ožujka 2002.

MOSCROATIA

Za one manje upućene pod koje sam spadala i ja, do prije manje od nekoliko minuta, MOSCROATIA je portal Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova. Udruga naravno funkcionira kao neprofitna institucija i odražava se uglavnom uplatama članarina. Ujedno je to i svojevrsni hrvatski SW portal.
I dok oni broje dane do prikazivanja "Napada Klonova" kojih je preostalo još tri, prigovaraju zbog nestručnih prevoda naših talentiranih prevoditelja. Što se već dalo primjetiti i u samom nazivu udruge (Ratovi zvjezda vs. Zvjedani ratovi), kao i u ignoriranju činjenice da je za tri dana u Lisinskom pretpremijera filma "Klonovi napadaju". Zanimljiva igra riječi, ja sam već pobrkala koji bi trebao biti pravi prijevod.
Udruzi je svrha druženje članova i dijeljenje ljubavi prema Star Warsima, SF-u i raznim igrama zasnovanih na direktnoj interakciji ljudi. Članarina se plaća godišnje (samo sto kunića op.a) i uglavnom im je to jedini izvor financija. Na njihovom portalu, koji je vrlo opsežan, možete pročitati ama baš sve što vas zanima o Ratovima zvjezda ili Zvjezdanim ratovima, imaju i enciklopediju sa svim pojmovima vezanim uz Star Wars-terminologiju. No, meni je najzanimljiviji Galaktički oglasnik gdje možete kupiti transportnu letjelicu Corellian klase, dobro očuvanu, prešla samo 12 000 svjetlosnih godina, ili je zamjeniti za Yuga (evo ti MDR prilika da dobro uvališ svoju zvijer). Ima tamo još štošta zanimljivog, pa eto ako ste još k tome i Star Wars fanovi, navalite.