More, baby, give me more....

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

More, baby, give me more....

Mala, ali jaka skupina stranice Lupiga, pošla je sinoć u KSET. Kao što svaki bolje upućen student štreber zna, KSET (klub studenata elektrotehnike) je malo bolje izgledajuća buža (po dalmatinski), koja ima (ovo mi nećete vjerovati!) vrata za osoblje na magnetske kartice koja totalno odudaraju od ostatka prostora. No kako nismo došli obijati vrata, u nastavku novice o dva banda, cijeni pive i novom magazinu, popularno nazvanim DOP.....
Najgore je napisati neku novicu o bandu kojeg poznaješ. Ako napišeš da su dobri, svi će reći: "pa da kad su ti prijatelji". Ako pak napišeš da su loši, onda ti više neće biti prijatelji. Stoga novica o dva banda koja su nastupala sinoć počinje ovako:
Zaboravite prijateljstvo i neprijateljstvo, zaboravite da ste s 18 godina rekli da vam je rock u banani i da prelazite na techno, zaboravite Stonse koji su koštali 200 kuna i dođite na dva najbolja banda u Hrvatskoj trenutno. Zovu se Babies i Erotic Biljan and his Heretics. Članovi prvog zovu se: Mislav, Nino i Goran od kojih smo se s potonjim, zadnjih par puta uvjerili da se alkoholizma treba čuvati i da košarku na ulici treba često igrati. Članovi drugog banda se zovu ovim redom:
Goran The Fuzzy
Jura The Wildman
Mislav The Phantom
Erotic Biljan
Herc The Babyface &
Screamin Yeah Zalach
Osim što imaju neobična imena, ovi momci imaju vrlo energičan i brz nastup, a mene se osobno najviše dojmila svirka mladića na usnoj harmonici. Na tren sam se čak uplašio da će ga harmonika usisati, ali je na moju i njegovu sreću on ipak usisao nju. Posebne pohvale i pjevaču na scenskom nastupu. Erotikse preporučam prije nekakve obilne hrane, da vam trzanje cijelog tijela ne izazove mučninu, jer se pokretima koje proizvodi ova grupa građana, teško oduprijeti.
Drugi band, imena Babies, već je primjećen u Hrvatskoj. Nagradno pitanje glasi: Ako John Spencer ima blues explosion, što imaju Babies?. Odgovor je samo explosion.
Ako ste neuki laik, kao ja, onda će vas privući samo brzina, žestina i umijeće svirke. Dečki mlate po gitarama, a dugotrajnim slušanjem možete postati samo veći fan. Zato slušajte što vam Miro kaže i sljedeći put uzmite svoje ljubljene i stanite negdje podalje od zvučnika ili ako vam je uho nedrago, a muzika draga, blizu.
Bila je tu i promocija nemaštovita časopisa već isprobane forme. Red Rocka, red hip-hopa, red mjuze, red filma, a sve pod parolom: "mi smo mladi, neovisni i gubica, a Michael Jackson i Britney su sranje...". Novce od časopisa radije potrošite na neki sendvić ili kavu s nekom privlačnom djevojkom.

PS. Samo za kraj. Ova dva benda su zapravo, znanstveno promatrajući, jedan band, ali funkcioniraju kao dva. Nije vam se to učinilo od pive, da isti muzičari sviraju u oba navedena.