JEZIK PROPALOG SKIJAŠA

Vuk

14. ožujka 2002.

JEZIK PROPALOG SKIJAŠA

Ivica Kostelić. Mladić iz Zagreba je izgleda ove godine odlučio pokazati cijelom svijetu kako se skija podno Sljemena. Kako to ne bi bio lak posao ovoga puta umjesto ozljeda i propuštenih utrka pobrinuo se jedan Francuz, nekada odličan slalomaš i skijaš Sebastian Amiez. Sebo je naime našeg Ivicu u paketu sa Amerom Bode Millerom optužio za doping...
Tvrdeći da je on samo glasnik onoga što svi misle i iza leđa "sviraju" pa i to kako je čudno što netko može u svega nekoliko mjeseci izrasti iz potpunog anonimca u vrhunskog slalomaša Sebastian Amiez "prosuo" je priču francuskim novinarima kako Ivica Kostelić koristi doping sredstva.

U istom kontekstu spomenuo je i Bode Millera.

Kako je Miller dokazana kvaliteta u svjetskom skijanju, naš je Ivica morao imati mira sa ozljedama, pa malo i pojačati mišićnu masu da se dokaže u skijaškom vrhu.

Nama Hrvatima je dobro poznato kako tata Ante "trga" svoje potomke na putu do uspjeha (Janicu još uvijek sve boli od prošlogodišnje titule). Upravo je stari Ante ljut na napise austrijskih i francuskih novina odao neke tajne Ivičinog treninga gdje ovaj malo gimnasticira.

Mi nismo ni sumnjali u gluposti jalnog Francuza koji očito kad ne skija baš najbolje sere okolo po uspješnim mladim Hrvatima.