Iznad zakona

Ivan Kegelj

9. srpnja 2003.

Iznad zakona

Zaigrali se i zabahatili ministri Davorko Vidović i Tonino Picula, pa u pola bijelog dana zajunili autima Frankopanskom ulicom kroz nedopušten smjer. Ugledao ih revan fotoreporter, ispucao nekoliko snimaka i eto vam još jednog dokaza da ovi gore misle da ih je sam svevišnji smjestio na položaje, te da ne moraju odgovarati pa makar i ubili čovjeka. Iznad zakona, rekao bi američki film, ali imaju ministri objašnjenje
- Bili smo prisiljeni voziti kroz nedopušten smjer kako bi stigli na unaprijed dogovoren sastanke u Saboru i Vladi, peru se ministri, a ja se pitam kako bi bilo da svi zaposleni jedan dan krenu u nedozvoljenim smjerovima jer žure na posao, i da usput gaze nezaposlene, jer su veliki teret državnom proračunu i skupljanju političkih bodića. Svaka čast ministri. Pobijte nas, ko nas hebe, ako će to pomoći da brže i bolje obavljate poslove za koje primate zamamnu plaćicu. 
Prometne prekršaje ranije je naočigled radio i ministar Radimir Čačić, kojeg je ološ novinarski također prozvao. Ali tad se javio Bozzin najdraži, sposobni i poduzetni HNS-ovac, vlasnik firmi koje uspješno i još uspješnije surađuju s njegovim ministarstvom (valjda slučajnost), i preko izvjesne persone zadužene za glasan govor rekao -  Nigdje u članku se ne spominje konkretan slučaj  u kojem sam bio zatečen u prometnom prekršaju, te mi je nejasno zbog čega je članak o ministrima zatečenim u prometnim prekršajima ilustriran mojom fotografijom. Tako je poručio poduzetni Čača, a zločest Lupež, koji nadasve voli olajavati i kinjiti poštenu i poduzetnu kliku političarsku, navodi - stanari Frankopanske rekli su za Večernji kako često viđaju Čačića kako vozi istim nedozvoljenim smjerom. U prvom izdanju novina njihova izjava je objavljena, ali u drugom ni traga izjave o Radimirovim  nepodopštinama. Na Čačinu žalost, ilustracija (fotka njegovog najdražeg mi poduzetnog lika) iz prvog izdanja novina je ostala i u drugom izdanju.
Zašto je pasus s Čačom izbačen, ne zna se, ali može se pretpostaviti. Zato ti je, Čačko moj, objavljena slika u novinama. A mogao je jednostavno upitati Andreja.