Iz ureda za istraživanje ruda i gubljenje vremena

iksx@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Iz ureda za istraživanje ruda i gubljenje vremena

Imaš dobru ideju, pa ju patentiraš, pa zaradiš brdo para i živiš sretno do kraja života. Ili: nemaš pojma, pa imaš blentavu ideju, pa ju patentiraš, pa ne zaradiš ništa, ali si vijest na lupigi.
U ovom opasnom svijetu sve više stvari postaje, ako ne opasno po život, onda bar kažnjivo. Niti jednom od Sjedinjenih država ne smijete hodati s pivom u ruci, jer je lako moguće da poljubite vrata zatvora, a tamo tko zna tko će koga ljubiti... Od pred koji dan zločinima radi kojih možete završiti na sudu, a s njega tko zna... se pridružilo i neovlašteno ljuljanje.
Stvar je u tome da je sedmogodišnjak iz Minnesote patentirao novi način ljuljanja, koji bi mogao revolucionirati svijet ljuljački! On je naime izmislio postranično ljuljanje koje je u rješenju patentnog ureda pod brojem 6.368,227 opisano kao takvo u kojem osoba na standardnoj ljuljački izaziva pokret s jedne strane na drugu povlačeći jedan, pa onda drugi lanac. Pa ako ne želite sukobe sa zakonom ne ljuljajte se na opisani način ili potražite odobrenje od mladog i nadarenog izumitelja.
Iznenađujuću činjenicu da je sedmogodišnjak patentirao nešto tako sumanuto kao postranično ljuljanje objašnjava druga činjenica. Stari mu je odvjetnik. Zato pazite još i više. Pravda možda i vas vreba u parkiću.