Ich bin ein Österreicher!

Navar Glibotić

11. veljače 2003.

Ich bin ein Österreicher!

Her Otto razočara u još jednoj utakmici. U Šibeniku je izabranu hrvatsku vrstu zamalo osramotila Makedonija. I onda, umjesto da Barić malo zatvori usta i poklopi se ušima - ne! On ponovo mora svima soliti pamet, jer je on najpametniji, a ostali su papci koji mu stoje na putu. Kojeg samo on razumije. Mehr auf diese Teme...
Herr Otto ponovo divlja. Otto Maximale koji sve više baca na minimale odlučio je riječ dvije kazati svima koji ga blate. Za slabu igru protiv Makedonije u Šibeniku krivi su loš teren, navijači koji ne žele pobjedu i novinari. Normalno! A Otek je sve napravio kako Bog zapovjeda.
"Moram reći da teren nije bio pogodan za igru, a bilo je i navijača koji očigledno nisu željeli da naša reprezentacija pobjedi. Isto tako, smiješno je pročitati kada pojedine novine ocjenjuju trenera, to nisam nigdje vidio. Samo kod nas", reče on i osta živ. I na klupi nečeg što je nekad bila hrvatska nogometna reprezentacija.
I zatim, ponovno dizanje u nebesa austrijske lige, u kojoj je ipak Otto postigao sve svoje uspjehe, u toj strašnoj srednjoeuropskoj ligi.
"Utakmica s Makedonijom pokazala je da igrači u hrvatskoj ligi igraju u puno slabijem ritmu nego što se igra u njemačkoj, austrijskoj, talijanskoj i engleskoj ligi odakle dolaze naši najbolji igrači", ponovo odvali Ottek, i osta živ i zdrav. I ofarbane kose.
A sad, par fakata: za opaku makedonsku "kaznenu ekspediciju" uglavnom igraju igrači iz dviju liga - hrvatske i makedonske. Prema tome, makedonska liga mora biti strašno jaka kad ovi igraju bolje od nas. A za Hrvatsku iz austrijske lige igraju Mario Marić i njegov imenjak Tokić, koji je direktni krivac za jedan, a ima i grijehe za drugi gol. I onaj 19-godišnjak Naumoski ga je cijelu utakmicu, baš kao i Smoju šegačio. A mali je debitant. Ako nam je to jedan od najboljih igrača, zašto trošiti lovu na put u Belgiju?
Herr Otto, još jednom, po milijarditi put- J... Vas austrijska liga! Kakav li je grijeh prosječnog hrvatskog nogometnog konzumenta pa da mora zbog nogometne politike trpiti sve idiotarije društva Srebrić, Marković, Barić? I hoće li strašno breme domaćeg nogometa pasti nakon utakmice u Belgiji u ožujku?