Gutterflower

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Gutterflower

Sjećate li se izvrsnog benda, Goo Goo Dollsa? Njihov novi album, Gutterflower vraća ih na staze stare slave. U svome prvom tjednu prodaje album je planuo u više od izvrsnih 100 000 primjeraka. Čestitke!
Osim što su uspjeli uvaliti 100 000 ploča (šalim se, CD-ova) u prvom tjednu prodaje, uspjeli su i uskočiti na Billboardovu (top 200) ljestvicu na izvrsno 4 mjesto. Svi su izgledi da će ovaj, njihov 6 po redu album s 12 pjesama, postići veći uspjeh nego li je to bio slučaj kod prošlog albuma, Dizzy Up The Girl. Za sve one koji nisu pratili rad ovoga benda, reći ćemo kako je bend još uvijek tročlani. Tu su Johnny Rzeznik i Robby Takac, a Georgea Tutuskae nema još od prošloga albuma, umjesto njega je udaraljke preuzeo Mike Malinin. Trenutno imaju hit singl, Here Is Gone koji dobro kotira na ljestvicama. Krenuli su i na turneju, koju će uglavnom odraditi po Sjedinjenim državama. Najbliže što ih možete vidjeti, je ipak za većinu nas daleko, 7. svibanj-Hamburg ili još malo dalje, 3. svibanj-London.
No, ipak s vremenom su se pretvorili u prilično komercijalni bend, pa je sve što rade postalo prihvatljivije širem krugu publike i daleko od onoga što su počeli 1987. g., s pločom sa slike, Goo Goo Dolls. Na njihovoj stranici sada možete kupiti majice s njihovim logom za 20 $, naljepnice, kape, postere, pa čak i njihove fotografije, kao što to možete i kod Britney. Biznis je biznis.