Booksina ponuda za drugu polovicu siječnja

Božidar Alajbegović

18. siječnja 2007.

Booksina ponuda za drugu polovicu siječnja

Nakon primjerenog kraćeg odmora, Booksina ekipa u drugoj polovici siječnja nastavlja s misijom obogaćenja kulturne ponude belog nam Zagreb grada. Bit će tu svega, od Ferićeve literarne radionice i Nuhanovićeve književne večeri, preko finsko-estonske putopisnice pa sve do spisateljskog foruma i uobičajenih kvizova znanja

Pa evo kako su nam cure iz Bookse najavile ovomjesečna događanja ...

KNJIŽEVNA VEČER ::
Gordan Nuhanović, "Posljednji dani panka"
23.1.2007 :: 20h

Gordan je legenda, kako god okrenete; bilo da s njim čavrljate o aktualnim političkim temama, da ga uzimate zdravo za gotovo kad vam preporuča knjigu za čitanje s TV ekrana ili da ga slušate na književnoj večeri. Nakon dviju zbirki priča "Liga za  opstanak" (2001) (s kojom je, citiramo po sjećanju, ušao u ligu za prvaka) i "Bitka za svakog čovjeka" (2003), objavio je i roman "Posljednji dani panka" (2006).
Radi se o, citiramo po sjećanju, generacijskom i degeneracijskom romanu, odnosno o satiri i groteski te kafkijanskoj paraboli s elementima komedije o našim devedesetima. Uglavnom, knjiga kakvu ste oduvijek htjeli čitati.

PUTOPIS ::
Tallin-Helsinki, Krešimir Golubić
25.1.2007 :: 20h

Nakon Schladminga odlazimo u borderima ne tako popularan Tallin, te jednako nepopularan Helsinki. Ovaj prvi je glavni grad Estonije, a ovaj drugi Finske (za one koji ne znaju, a htjeli bi igrati naš Pub kviz). Što su tamo radili (OK, ne baš u detalje) reći će nam mladi avanturistički bračni par Golubić. Na vama je da ih slijedite, a mi ostajemo jer moramo slagati program za veljaču.

KNJIŽEVNA VEČER ::
Zoran Ferić i radioničari
27.1.2007 :: 20h

E, Fero je tek legenda, kako ga god okreneš (to je eufemizam za idiom 'da ga jebeš'). A kako smo ga pridobili da nam odradi još jednu Radionicu pričat ćemo vam drugi put. Sad vas pozivamo da nazočite još jednom čudu radjanja novih književnih zvijezda koje samo što nisu zasjale na našem hrvatskom književnom nebu.

NASTUPNICA ::
Poetic License Forum
30.1.2007 :: 20h

Foruma ima raznih - forum mladih, forum mladih SDP-a, forum.hr, rimski Forum, zadarska grupa Forum itd. U Booksi, medjutim, nastupa Poetic License Forum. To je spisateljski forum koji okuplja 70-ak članova, valjda spisatelja. Ako vam nisu dovoljne naše spisateljske skupine, naše reading grupe i naši book clubovi, priključite se ovima, nemamo ništa protiv. Pa,
zaboga, promoviramo ih. I nismo tašti.
(P.S. ulaz uz predočenje osobne iskaznice, da vas zapišemo)


Uz poziv na sudjelovanje u Pub kvizovima petkom, naglašeno religioznima unaprijed se ispričavamo poradi rabljenja nepriličnih izričaja koje smo uporabili pod neskrivenim utjecajem netom pročitanog "Putovanja u srce hrvatskoga sna" Vlade Bulića kojeg ovom prilikom toplo preporučamo svima, osim naglašeno religioznima.

Vaša Booksa