Aktivisti srbijanskim strankama podvalili Göebbelsa i odmah primljeni kao veliko pojačanje

Ivan Kegelj

10. travnja 2012.

Aktivisti srbijanskim strankama podvalili Göebbelsa i odmah primljeni kao veliko pojačanje

Dvoje mladih srbijanskih aktivista Milan Marković i Maja Pelević učlanilo se u čak sedam političkih stranaka, a svojim novim stranačkim kolegama predstavili su se sa marketinškim programom, točnije prepravljenim tekstom nacističkog propagandiste Josepha Goebbelsa. Nakon što su predstavili tekst "Ideja, strategija, pokret", u svim strankama primljeni su izvrsno. Većina stranaka stavila ih je u svoje Savjete za kulturu, a u nekima su dospjeli i na stranačke liste. “Znanje i propaganda” iz 1928. godine. Ukratko, aktivisti su strankama podvalili Göebbelsa, a strankama se zloglasni nacist jako svidio.

 


U razdoblju od 13.02.2012. – 21. 02.2012. Milan Marković i Maja Pelević učlanili su se u Demokratsku stranku Srbije, Ujedinjene regione Srbije, Socijaldemokratsku partiju, Demokratsku stranku, Liberalno demokratsku partiju, Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije. Vrlo brzo nakon učlanjenja postali su članovi većine Savjeta za kulturu a u nekim partijama dospjeli su i na stranačke liste.

Svojim novim partijskim kolegama aktivisti su se predstavili tekstom “Ideja strategija pokret” u kojem su iznijeli "svoja" razmišljanja na temu marketinške strategije stranke. Tekst je u svim strankama vrlo dobro prihvaćen, a LDP Čede Jovanovića objavio ga je i na svojim internet stranicama.

Tekst je, pojašnjavaju aktivisti, zapravo nastao preuzimanjem dijelova teksta “Znanje i propaganda” iz 1928. godine. Više o projektu srbijanskih aktivista saznajte na linku s dna ovog teksta.

Na ovom videu, pak, pogledajte reakcije stranaka na Göebbelsov tekst, odnosno prerađeni tekst dvoje aktivista. Reakcije su im iz stranaka poslane e-mailom.  


Lupiga.Com via https://onizive.wordpress.com/