AHMED BURIĆ I DAMIR IMAMOVIĆ PROMOVIRALI ALBUM: „Fini ljudi, dobra vibracija i Zagreb kojeg volimo“

T.M.

15. studenog 2022.

AHMED BURIĆ I DAMIR IMAMOVIĆ PROMOVIRALI ALBUM: „Fini ljudi, dobra vibracija i Zagreb kojeg volimo“

Kako zvuči materijal koji su gotovo dvije godine stvarali književnik Ahmed Burić i glazbenik Damir Imamović, prvi su imali priliku vidjeti posjetitelji zagrebačkog Interlibera. Zadnjeg dana ovog međunarodnog sajma knjige, u nedjelju, neobični duo, inače dugogodišnji susjedi, zasjeo je na malu pozornicu i krenuo.

„Promovirali smo album 'Sin pustinje' i bila je to jedna od onih promocija za koju se bojiš da neće ispasti sretno, a onda se strah pokaže neopravdanim. Fini ljudi, dobra vibracija i atmosfera zbog koje svi možemo biti sretni. Zagreb kojeg volimo. Hvala Dallas Recordsu, Rockmarku, Interliberu i, naravno, ljudima koji su bili u publici, sajamskoj koloniji iz Sarajeva te Nenadu Rizvanoviću koji je znalački vodio promociju“, rekao nam je Burić nakon zagrebačkog gostovanja. 

Tekstove za album „Sin pustinje“ koji je svjetlost dana ugledao u izdanju zagrebačkog Dallas Recordsa, Burić je stvarao godinama, a onda je početkom pandemije koronavirusa lagano počeo raditi na albumu. Tu dolazi Damir Imamović, dobitnik prošlogodišnje nagrade "Europski umjetnik godine" na Songlines World Music Awardsu, koji je producirao album. „Sin pustinje“, kako sam Imamović kaže, prvi je njegov „spoken word“, a snimili su ga u njegovoj dnevnoj sobi. Miksao je Ivan Mihajlović, te ujedno odsvirao bas gitaru, dok su na albumu još sudjelovali Toni Kitanovski, Nenad Kovačić, Goran Milošević i Benjamin Drijenčić.

„Naravno, kad je Damir tu, dosta se toga vrti oko sevdaha, ali ima i segmenata koji vode u progresivu, ima i zrno Jazza s Tonijem Kitanovskim i soula s Ivanom Mihajlovićem, pa i prema novom valu osamdesetih“, rekao nam je uoči promocije Ahmed, inače dugogodišnji Lupigin kolumnist.

Zagrebačka publika prva je mogla uživo čuti kako zvuči Burićev i Imamovićev album, a sudeći prema komentarima onih koji su se u nedjelju zatekli na Interliberu, „Sin pustinje“ je izvrsno prihvaćen.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Goran Berović