A gdje je košarka?

Vuk

14. ožujka 2002.

A gdje je košarka?

Nakon što smo prošloga tjedna bili svjedocima žešćih nemira na košarkaškim utakmicama prvo Cibone i Partizana, a dan kasnije Zadra i Budućnosti iskreno nismo ostali baš zgraženi. Kad sve sagledamo uvijek ostaje činjenica da su jedni iz Beograda, a drugi iz Podgorice i da su te dvije utakmice unaprijed osuđene na velik naboj na tribinama, pa i na samom parketu. I jedni i drugi prošli su za takav nered skoro pa odlično jer jedna tekma pred praznim tribinama i nije prevelika kazna ako gostujućim košarkašima sa slavujem ili mrkim medvjedom, upaljačem ili kamenom otrgnutim u weceu dvorane koja nosi ime Dražena Petrovića razbijete glavu. Sve je bilo pod kontrolom dok dio zadarskih navijača nije isto ponovio na utakmici protiv Phanatanaikosa u jednoj sasvim nebitnoj tekmi...
Pri vodstvu gostiju 85:81 sinoć su zadarski navijači drugi put ove sezone prekinuli utakmicu Eurolige bacanjem predmeta na parket Jazina. Zadar ima dvije pobjede i deset poraza u Euroligi ove sezone, dok su Grci uvjerljivo najbolji u toj skupini pa ne možemo reći da su navijači motivirani lošom igrom svojih ljubimaca na parketu.
Zašto onda?
Mišljenja smo zato da za ono što se prošli tjedan dogodilo na utakmici sa Budućnosti i nije ništa strašno, dok se ne ponovi bez razloga. Može se tolerirati to da nekom Crnogorcu jebeš nonu kad je već svratio u Zadar haklat svega par godina nakona rata. Recimo i da je to bio jedan od rizika Jadranske lige.
Ovo sa Phanatanaikosom ipak nije u redu. Sramotimo košarku na način na koji smo nogomet već niz puta osramotili s tim da se u nogometu ionako nemamo s čim pohvaliti osim repki "kapa dole", plus što će KK Zadar sad još više biti kažnjen, a najvjerojatnije više neće smjeti igrati u Zadru.
Pa Zadrani, ako u nedostatku zbivanja u vašem gradu ionako nemate šta raditi, zašto uništavate i to malo loše košarke što imate? Isto vrijedi i za Zagrebčane ako i oni misle otjerati košarku iz grada i uništavati Draženovu dvoranu.
Peace!