LJUBAV ZA SVE: Pjesmom protiv referenduma

Ivor Fuka

25. studenog 2013.

LJUBAV ZA SVE: Pjesmom protiv referenduma

„Ljubav za sve“, pjevao je prije dvadeset godina Sandi Cenov, a tu je njegovu pjesmu ovih dana preradio Le Zbor uz pomoć brojnih, javnosti dobro poznatih lica. U stilu nekada popularnih band-aid spotova, kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav uoči predstojećeg referenduma o unošenju definicije braka u Ustav glasaju protiv mržnje i diskriminacije te poručuju: „Svi imamo pravo na ljubav, želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki“. Svojevrsna je to najava i za koncert koji će se u četvrtak održati na središnjem zagrebačkom trgu, a na kojem će među ostalima, uz Le Zbor i Čipkice, nastupiti Let 3, TBF, ST!llness, Kawasaki 3p, Punčke …

Nekada popularni Sandi Cenov ovu je pjesmu u eter „izbacio“ davne 1993. godine. Pjesma koja je u ta vremena pokorila muzičke top liste, rađena je na melodiju slavnog ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog, dok je stihove napisao Hrvoje Stupar. Le Zboru se ova pjesma učinila idealnom da uoči referenduma građanima i građankama Republike Hrvatske pošalje poruku da žele društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, društvo koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki, u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva.

AKADEMSKA SOLIDARNOST: Na referendumu glasajte protiv zloupotrebe demokracije i protiv diskriminacije

Uz članice Le Zbora u snimanju spota sudjelovale su brojne javnosti dobro poznate osobe, poput Mrle i Prlje iz Leta 3, Leona Lučeva, Vilima Matule, Ide Prester, Bojane Gregorić Vejzović, Urše Raukar, Barbare Nole, Danijele Trbović, Nataše Janjić Lokas, Franke Baterlić, Žanamari Lalić, Slavice Knežević, Alke Vuice, Ive Šulentić, Janka Rakoša, Jelene Miholjević i Svena Šestaka.

Produkciju potpisuje Studio udruge Vibra, a u snimanju pjesme sudjelovali su Ante Prgin Surka na bubnjevima, Konrad Lovrenčić na basu, Erol Zejnilović i Valent Samardžija na gitarama, Igor Pavlica s trubom te Stanislav Kovačić s čelom, dok je za vizualni identitet spota zaslužna produkcija Fade In. Spot je režirao Hrvoje Mabić. Snimali su ga Iva Kraljević i Bojan Mrđenović, a montirale Morana Komljenović i Iva Kraljević

Inače, u četvrtak se na središnjem zagrebačkom trgu, s početkom u 18 sati, održava koncert na kojem će nastupiti Zli bubnjari, Punčke, Fak of bolan, Le zbor i Čipkice, ST!llness, Kawasaki 3p, TBF i Let3. Radi se o potpori glasanju „protiv“ na nedjeljnom referendumu.

 

 

Lupiga.Com