Pizza složenac \"Mafia\"

Nada

03. 08. 2006.

 
SASTOJCI: Dva kilograma mljevene svinjetine, tri poriluka, kečap, slanina, dvije male konzerve gljiva, pakiranje sira Goude u listićima

PRIPREMA: Meso začiniti i rasporediti u namašćenu tepsiju, potom ga preliti s kečapom. Tri poriluka narežete na kolutiće, a slaninu na kockice, pa potom narezano pomiješate i smjesi dodate ocijeđene gljive. Sve to stavite preko mesa i onda na vrh rasporedite listiće sira, po cijeloj površini.

Peći u pećnici oko 30 minuta na 180°C, a nakon pečenja izrežite na krupnije kocke i zapamtite da se može jesti i hladno. Postoji i drugi način pripreme za koji je potrebno: kilogram mljevenog mesa, tri luka, dva stara peciva, dva češnja češnjaka, dva jaja, sol, papar, origano, čaša punomasnog kiselog vrhnja, 30 dag rajčice, 25 dag sira Goude. Luk i češnjak sitno isjeckate, dok peciva nakvasite da omekšaju. Potom pomiješate meso, jaja, peciva, luk, vrhnje i origano. Sve posolite i popaprite, te smjesu namažete u dobro namašćen lim. Rajčicu izrežite na kolutiće i poslažite po smjesi po kojoj naribate Goudu.