„MUĆKE“ ZAVRŠILE NA POŠTANSKIM MARKICAMA: „U ovo doba sljedeće godine bit ćemo milijunaši!“

Lupiga.Com

20. veljače 2021.

„MUĆKE“ ZAVRŠILE NA POŠTANSKIM MARKICAMA: „U ovo doba sljedeće godine bit ćemo milijunaši!“

Legendarna televizijska serija „Only Fools and Horses“ po prvi puta emitirana je na britanskom BBC-u 1981. godine. Serija je posebno veliku popularnost stekla u Jugoslaviji gdje je prikazivana pod nazivom „Mućke“. Milijuni su pred televizijskim ekranima u noćnom terminu s nestrpljenjem iščekivale nove avanture ekipe iz londonske radničke četvrti Peckham. Derek Delboy Trotter, njegov mlađi brat Rodney, njihov djed, potom Brzi, Boycie, ujak Albert, Mickey Pearce i brojni drugi akteri izazivali su salve smijeha.

Ovih dana „Mućke“ su, povodom 40 godina od početka emitiranja, dobile i svoje poštanske markice. Kako izvještava Hina, britanska pošta, Royal Mail, odlučila je izdati ograničenu seriju poštanskih markica na kojima će biti prikazane neke scene i čuveni citati glavnih likova. Royal Mail i inače objavljuje ograničene serije markica s motivima koji su od velikog značaja za povijest Velike Britanije

Mućke
Neke od scena koje su ušle u odabir (IZVOR: Royal Mail)

U ediciji „Mućki“ naći će se 12 poštanskih markica s nekim od najboljih i najčuvenijih scena iz serije, čija je zadnja epizoda, kao posebno izdanje, emitirana krajem 2003. godine. Navodi se kako će se na markicama, među ostalim, naći scena u kojoj Delboy pada sa šanka, ili ona kada u vožnji automobilom Rodney i Delboy spoznaju da im se napokon smiješi ozbiljna svota novca. Na jednoj od markica uz braću Trotter nalaze se i djed te ujak Albert s obećanjem „U ovo doba sljedeće godine bit ćemo milijunaši!“ i Albertovom nezaboravnom rečenicom "Tijekom rata...".

Mućke
"U ovo doba sljedeće godine..." (IZVOR: Royal Mail)

„Vrhunski scenarij, nevjerojatan sadržaj i neobične osobine likova učinile su 'Mućke' jednom od omiljenijih humorističnih serija svih vremena. Zato smo kroz marke odlučili predstaviti 40 godina od početka emitiranja 'Mućki' kako bi nas podsjetile na neke od najduhovitijih scena“, poručio je Philip Parker iz Royal Maila. Dodatnu vidljivost Roal Mailovom, prvenstveno marketinškom potezu jer markice se prodaju po paprenim cijenama, dao je i glumac John Challis koji je u seriji utjelovio vrsnog muljatora Boyciea. Na svom Twitter profilu zahvalio se Royal Mailu na ovaj počasti. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Royal Mail