FOTO: Veselje, sreća i puno ponosa na dodjeli nagrade „Nada Dimić“

I.F.

8. srpnja 2020.

FOTO: Veselje, sreća i puno ponosa na dodjeli nagrade „Nada Dimić“

Veselo i uz puno smijeha. I puno ponosa. U takvoj je atmosferi sinoć održana četvrta po redu dodjela nagrada Nada Dimić. Dobitnici nagrade za 2020. godinu volonterska je grupa „Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu“ te kolektiv „Žene ženama“.

Prvi su nagradu zaslužili zbog svog angažmana u danima i tjednima nakon zagrebačkog potresa, kada su požrtvovno uklanjali dijelove zgrada i krovišta koji su prijetili da se uruše. Organizirali su se preko Facebook grupe „Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu“, a njihovi podvizi mnogim Zagrepčankama i Zagrepčanima ostat će u doživotnom sjećanju,

Drugi su nagradu zavrijedili zbog svog značajnog društvenog angažmana. Naime, kolektiv „Žene ženama“ okuplja azilantkinje, inozemne studentice, umjetnice i aktivistice te ih uključuje u svoje aktivnosti i pomaže im u integraciji i lakšem snalaženju u Hrvatskoj. 

Uz nagradu, koju je ustanovio Fond za druge, dolazi i značajan novčani iznos od 15.000 kuna, a dobitnice i dobitnici ovaj su novac donirali organizacijama prema vlastitom izboru. Više o dodjeli nagrada pročitajte u našem izvještaju, a kako je sama dodjela izgledala pogledajte na fotografijama koje je snimila Silvija Dogan.