DIGNITE GLAVE: Kako su „sluškinje“ okupirale grad (FOTO)

Lupiga.Com

11. veljače 2018.

DIGNITE GLAVE: Kako su „sluškinje“ okupirale grad (FOTO)

Neobična maskirana povorka jučer je iznenadila one koji su se oko podneva našli u središtu Zagreba. Tridesetak žena, zagrnutih u dugačke crvene odore, pognute glave koračalo je gradom u pratnji u crno obučenih bubnjarki i bubnjara a s krabuljama na glavi.

Oni koji su gledali prvu sezonu serije „Sluškinjina priča“ snimljenoj prema distopijskom romanu Margaret Atwood, odore su sigurno odmah prepoznali i vjerojatno promrzli od prizora koji upozorava na scenarij koji nam se može dogoditi ukoliko kojim slučajem neke klerikalne inicijative „dođu na svoje“. Ostali će, zahvaljujući medijima, kasnije doznati da se radilo o efektnoj prosvjednoj akciji pod nazivom „Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije“ kojom se željelo ukazati na važnost ratifikacije Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

„NISMO SLUŠKINJE I NIKAD NEĆEMO BITI“: Prosvjed uz potresna svjedočanstva žrtava i isječke Istanbulske konvencije

SLUŠKINJE USTAJU: Poziv na otpor onima koji bi vas odveli u „Sluškinjinu priču“

Povorku je pratila i fotografkinja Mirela Pinđak i donijela nam sjajne fotografije koje izvrsno dočaravaju turobnost života koji bismo mogli živjeti ako dopustimo da nas uvuku u „Sluškinjinu priču“.

Lupiga.Com

Fotografije: Mirela Pinđak