Mitch Buchannon, hrabri spasitelj svijeta

miro@lupiga.com

01. 01. 2002.

Serija "Baywatch" emitira se od 1990. godine, u doba kada je Hrvatska prolazila kroz najgore ratne more, a Mitch Buchannon (David Hasselhoff ) krenuo je u spašavanje svijeta. Zbrajajući običnom matematičkom logikom, od tada pa sve do današnjih dana sam je spasio oko 150.000 ljudi, mahom žena, djece i nemoćnih. Uz sve to Mitch je sa svojom ekipom sudjelovao i u socijalizaciji, zbrinjavanju i ohrabrivanju posrnulih likova u njegovim serijama.

Karijeru započinje 1975. godine, u soft porno filmu "Osveta navijačice", gdje je, ni ne sumnjamo, pokazao sve svoje glumačko umijeće. Kako sam kaže, do obrata u njegovoj karijeri dolazi nakon što je pročitao knjigu za samopomoć tako omiljenu među Amerima) "Snaga podsvijesti" koju je napisao njegov prezimenjak Dr. Joseph Murphy Hasselhoff. Kune se da je ta knjiga promijenila njegov način razmišljanja, čak i njegove stroge navike opijanja. Nakon toga dobiva ulogu u seriji "Knight Rider" koja nas je, hvala Bogu, zaobišla.

Uz sve to on je i pjevač, te jedna od američkih pop ikona. Postoje oni koji ga vole (osobno ne poznajem takve) i koji tvrde da je on pravi muzički ljubavni cooler, te oni drugi koji ga mrze (među kojima sam i ja, premda to nije toliko mržnja nego je više riječ o žaljenju) i koji idu tako daleko da tvrde da je David antikrist glavom. Zvijer kao takva. U linku koji vam je dodan, ponuđeni su čak i dokazi iz Biblije u čijim se citatima navedeni dokazi za vražje prisustvo u Davidovom tijelu.

U seriji on glumi Mitcha Buchannona, glavu spasitelja i idejnog vođu prsatih Amerikanki izniklih iz jeftinih erotskih časopisa i preplanulih spasitelja kockastih brada i pameti. Kuriozitet je da imaju i jednog ćelavog spasitelja, kojeg je Mitch svojom urođenom mudrošću poučio da s tupeom izgleda lošije nego ćelav, dajući tako ćelavim yenkijima nadu da će i oni nešto zbariti. Ako išta ostane iza njegove kovrčave fudbalerke, koju čak ni prosječna Hrvatica s Fendi torbom i najnovijim mobitelom ne bi popušila. Sve u svemu serije se ipak emitira. Čak ni najvećim uspaljenicima ne preporučam da je gledaju jer izaziva osjećaj nemoći i bijesa.