ZAGREBAČKI BACAČI SJENKI U SPLITU: Radionica za djecu

A.B.

26. prosinca 2015.

ZAGREBAČKI BACAČI SJENKI U SPLITU: Radionica za djecu

I ove praznike zagrebački Bacači sjenki sa svojom zimskom ekipom iz Zagreba sele u Split kako bi tamošnjoj djeci organizirali Frooom filmsku radionicu. Od početka iduće godine za vrijeme zimskih praznika od 4. do 9. siječnja 2016. godine u splitskom MKC-Kino Klub-Beton kinu (Dom mladih, Ulica slobode 28) održat će se ova radionica za djecu od osam do 14 godina, a prijave se primaju do popunjavanja kapaciteta. 

"Frooom je dugogodišnja, popularna i efikasna mjera provođenja slobodnog vremena: inovativna filmska radionica koju Bacači sjenki od 2012. godine provode predvođeni svojoj uhodanom vojskom mislioca, umjetnika, analitičara i kritičara. Frooom je i cjelodnevni boravak: zagrijavanje, gledanje filmova, razgovor i promišljanje, rješavanje malih i velikih problema i topli obrok. Frooom je i team bulding velikih i malih Frooomovaca, uz posebnu pažnju iskusnog psihologa. Frooom su i besplatne matineje za svu javnost: utorkom, četvrtkom i subotom u 11 sati - filmovi iznenađenja na japanskom, švedskom i slovenskom jeziku", kažu organizatori.

Froom Bacači sjenki
Froom zagrebačkih Bacača sjenki (FOTO: Facebook/BacaciSjenki)

Na splitskoj radionici djeca će od gostiju iz Zagreba naučiti "što ne vidim gledajući film", što je to zoetrop i koliko se dugo može vrtjeti, barem jednom će djeca ući u cameru obscuru i probati naći izlaz van, napisati scenarij, prekrižiti ga i baciti pa napisati novi, pokušati snimiti film, preko kompjutorskog softwarea napraviti niz manje ili više apstraktnih oblika i projicirati ih na prethodno napravljenoj skulpturi od stiropora... i naravno - ludo se zabaviti

Frooom se sastoji od tri vrste radionica: početnu za djecu od osam do 12 godina koja prima do 16 polaznika, naprednu za djecu od osam do 12 godina rezerviranu za do deset polaznika te majstorsku za djecu u dobi od deset do 14 godina za osam polaznika.

Voditelj projekta je Boris Bakal, a koordinatori su Sanda Brumen, Vedran Senjanović i Anja Pletikosa. Same radionice vode glumica Nada Kovačević, snimatelj i montažer Vedran Senjanović, psiholog Igor Longo (psiholog), umjetnik Boris Bakal, te multimedijalni umjetnici Tihana Mandušić i Ivan Lušičić Liik. Kotizacija iznosi 150 kuna do 31. prosinca 2015. godine, a nakon toga 190 kuna. 

Za informacije i prijave na program pišite na frooom.filmskaradionica@gmail.com.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: HAVC